Speltips Burnley – Newcastle 11/4: Viktigt bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2021

Ännu en viktig bottenmatch kommer att spelas under söndagen mellan Burnley och Newcastle där tre viktiga poäng står på spel.

Burnley - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley åkte på en väldigt sur förlust mot Southampton förra helgen då de tappade en tidig tvåmålsledning. De fick åka hem tomhänta efter att Southampton tillslut lyckats vända till 2-3 och åkte därmed på sin andra förlust under de senaste nio matcherna. För trots förlusten senast så är Burnley tveklöst ett av de mest formstarka lagen fortfarande inblandade i bottenstriden.

Hemma på Turf Moor har de inte förlorat på de senaste fem matcherna trots att lag som Leicester och Arsenal har kommit på besök. Det ska sägas att alla fem matcher varit kryss och både vinsterna och förlusterna verkar komma oftare på bortaplan.

Matchen mot Newcastle presenterar i alla fall en väldigt bra möjlighet för Burnley att ta ett kliv ur bottenstriden och skaffa sig en buffert på tio poäng ned till Fulham på nedflyttningsplats.

Inför mötet på söndag så är Robbie Brady och Ashley Barnes fortsatt borta ur spel, samtidigt som Erik Pieters och Kevin Long är tveksamma. Jack Cork lär dock vara redo för spel efter att ha fått vila under förra helgen och Charlie Taylor har även han återvänt från skada.

Newcastles måste ta poäng nu innan mardrömsschemat

Det går tungt för Newcastle, de har inte vunnit på deras sju senaste matcher och har endast två vinster sedan den 12:e december förra året. Det är fortsatt i huvudsak de och Fulham som gör upp om den sista säkra platsen i tabellen då många andra lag kört ifrån dem genom enstaka trepoängare.

Resultatet mot Tottenham senast kan de dock inte klaga över och det var en väldigt välbehövlig poäng som de fick med sig när Joe Willock kvitterade i den 85:e minuten. Fulham befinner sig nu tre poäng bakom med två matcher mer spelade, så det ser ändå ut som att Newcastle kan ha goda förutsättningar att klara detta.

Matchen mot Burnley är dock livsviktig då de har ett hemskt spelschema som väntar därefter med matcher mot West Ham, Liverpool, Arsenal, Leicester och Man City direkt efter varandra. Det är inte säkert att de kan utnyttja att de spelat två färre matcher och mötet på Craven Cottage i sista omgången kan fortfarande bli direkt avgörande.

Newcastle dras med en del skador på bland andra Fabian Schär, Isaac Hayden och Jamaal Lascelles. Andy Carroll och Federico Fernández är tillsammans med nyckelanfallaren Callum Wilson tveksamma inför matchen också. Allan Saint-Maximin spelade dock 20 minuter senast och lär få mer speltid här åtminstone.

Även om det alltid känns lite riskabelt att spela på kryss så känns denna matchen perfekt för att göra det. Newcastle kommer desperat vilja ha en poäng med sig från matchen samtidigt som Burnley visat sig vara en svår nöt att knäcka på Turf Moor. De har kryssat sina fem senaste hemmamatcher och Newcastle har kryssat fyra av sina senaste fem matcher totalt. Det känns som upplagt för ett kryss med ett lågt antal mål och för 3.20 hos Comeon! finns det klart spelvärde i att spela på likaresultatet.

  Rygga spelet hos Comeon! – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kryss
Odds: 3.20
Bolag: Comeon!
Spelstopp: 13:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: