Speltips Burnley – Sheffield United 29/12: Tidig avspark

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

Burnley har världens chans som det gäller att inte slarva bort i detta bottenmöte med stort B. Vi rekar med odds och tips.

Burnley - Sheffield United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi laddar upp inför omgångens mest ångestladdade möte där Burnley tar emot de ännu segerlösa Sheffield United på tisdagskvällen. Burnley har äntligen klättrat över nedflyttningsstrecket och ser här sin chans att utöka marginalen ned till Fulham något. Sheffield behöver varje poäng de kan få så de lär slåss med näbbar och klor när de nu möter ett annat bottenlag.

Burnley hade en riktigt tung start på säsongen och har tillsammans med Sheffield United faktiskt det lägsta målsnittet framåt i hela ligan, båda lagen har endast hittat nätet åtta gånger var såhär långt in på säsongen. Tre av dessa åtta målen har dock kommit i sina två senaste hemmamatcher för Burnleys del så det möjligt att vindarna äntligen börjar vända lite för hemmalagets del. Vinsten mot Arsenal i mitten av december fick de dessutom hjälp av ett självmål från Aubameyangs sida, men tre poäng är tre poäng.

Det finns inte mycket gott att säga om Sheffield i nuläget faktiskt. Trots att de lyckades plocka en poäng med en man mindre borta mot Brighton i förrförra omgången så har de nio förluster utöver det på sina tio senaste matcher, de har fortfarande inte vunnit en match under säsongen med 15 spelade omgångar och ligger för närvarande sist i tabellen med två inspelade poäng och över tio poäng upp till säker mark.

Riskabelt att lita på att Burnley tar chansen

Dwight McNeil, Robbie Brady och Matej Vydra är alla tillgängliga för spel igen för hemmalaget efter att de fick sitta på sidlinjen i förra omgångens förlust mot Leeds. De två förstnämnda tar såklart plats direkt i startelvan på varsin kant på mittfältet. Dale Stephens och Jay Rodriguez borde också vara klara för spel igen, medan Jóhann Gudmundsson och Jack Cork fortsatt är tveksamma.

För Sheffields del så är Oliver Burke är tveksam till spel efter att han fick kliva av planen i senaste matchen och John Fleck är potentiell ersättare där. John Lundstram är avstängd inför matchen och Jack O’Connell, Kean Bryan och Sander Berge är fortsatt borta med skador.

Att matchen kommer bli målsnål känns på långa vägar och att Sheffield skulle plocka upp tre poäng här för första gången känns väldigt osannolikt, den stora frågan är snarare om Burnley kommer ta möjligheten att skaffa sig en buffert ned till nedflyttningsplatsen eller om de får nöja sig med ett kryss som så många gånger förr under säsongen.

Trots att oddsen inte är superlockande så är 1.57 hos Betsafe rätt bra odds för ett underspel här. Att de två sämsta målgörarna i ligan som båda snittar ungefär ett halvt mål per match skulle sluta med över 2.5 mål känns inte särskilt troligt.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,57
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, tisdag 29 december 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: