Speltips Burnley – Tottenham 23/2: Tät batalj

Martin Efvergren Publicerat: 23 februari 2022

Det är två lag med återvunnet självförtroende som möts när Burnley tar emot Tottenham Hotspur i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 23 februari 2022 med avspark kl 20:30 på Turf Moor.

Burnley – Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley FC är vana att kriga på i motvind och trots att förutsättningarna talar emot dem. Att vägra ge sig är en del av det DNA som Sean Dyche har etablerat i den här klubben och senast visade man att den inställningen fortfarande sitter i.

Inför bortamötet mot Brighton i lördags hade man inte vunnit en enda match sedan slutet av oktober. Visserligen har man under den perioden radat upp en hel del kryss, mot bland andra Chelsea, Arsenal och Manchester United. Det innebar hursomhelst att man låg sist i Premier League, men man kunde alltså resa sig och vinna det svåra bortamötet med klara 3-0.

Burnley lämnade därmed jumboplatsen då man står på 17 poäng, vilket är fem poäng efter Newcastle ovanför nedflyttningsstrecket. Burnley har dock två matcher färre spelade än både Watford och Newcastle som just nu ligger före i tabellen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

Tottenham Hotspur kändes, precis som Burnley, på gränsen till uträknade i sin del av tabellen inför bortamötet mot Manchester City i lördags. Då visade även Spurs prov på förmågan bita ihop i motvind då man, mycket överraskande, vann med 3-2 mot seriesuveränen.

Inför den här matchen hade man åkt på tre raka förluster i Premier League och läget i kampen om fjärdeplatsen såg väldigt dyster ut för Tottenham. Nu tog man istället tre poäng som ingen hade räknat med och står därmed på 39 poäng efter 23 matcher. Det är sju poäng efter Manchester United som just nu ligger fyra, men som har tre matcher fler spelade än Spurs.

På grund av inställda matcher är det här första gången som Burnley och Tottenham möts i Premier League den här säsongen. De möttes emellertid i Ligacupen i slutet av oktober och då vann Spurs med 1-0 på Turf Moor. Förra säsongen vann Tottenham båda mötena i ligan, med 4-0 hemma och 1-0 borta.

Vi har alltså att göra med två lag som kommer från varsina oerhört viktiga segrar. Frågan är nu vilka som kan lyckas surfa vidare på den framgången.

Burnley har stått upp på ett väldigt bra sätt mot topplag den senaste tiden. Man spelade nyligen 0-0 borta mot Arsenal och 1-1 hemma mot Man United. I den näst senaste omgången föll man med 1-0 hemma mot Liverpool.

Bortsett från 3-0-segern mot Brighton senast har det varit målsnålt för Burnley den senaste tiden och jag tror att det här kommer att bli en liknande, jämn och tät tillställningen.

Tottenham satte på sig blåställen och krigade sig till en seger senast. Det kommer behöva ha samma inställning om det ska bli tre poäng här. Jag tror vi kommer få se mer ställningskrig än skönspel och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.84 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, onsdag 23 februari 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: