Speltips Burnley – Watford 5/2: Bottenstrid

Martin Efvergren Publicerat: 5 februari 2022

Viktiga poäng står på spel när Burnley gästas av Watford i lördagens enda match från Premier League. Matchen spelas den 5 februari 2022 med avspark kl 19:00 på Turf Moor.

Burnley – Watford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley har drabbats av många inställda matcher i Premier League och har därmed halkat efter i spelschemat. Det gör också att man har halkat ner till jumboplatsen i tabellen, men man har då två eller fler matcher färre spelade än konkurrenterna i bottenstriden.

Burnley har skrapat ihop 12 poäng på 18 matcher. Man är därmed två poäng efter Watford som har två matcher fler spelade.

Det här mötet är en av alla de uppskjutna matcher som varit den senaste tiden. Därför ligger den här matchen som den enda från Premier League denna lördag där flertalet lag spelar i FA-cupen.

Burnley har bara vunnit en enda ligamatch den här säsongen och kommer till den här matchen med nio raka matcher utan vinst bakom sig. Watfords trend är än sämre då man endast tagit en poäng på de åtta senaste ligamatcherna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Burnley

Läget är pressat hos båda de här klubbarna och i Watfords innebär den senaste tidens kräftgång att man valt att byta tränare för andra gången den här säsongen. Efter Claudio Ranieris korta och misslyckade sejour är det nu åldermannen Roy Hodgsons uppgift att försöka få laget på rätt köl igen.

Sean Dyche har lett Burnley sedan 2012 och han är den ende managern bland de nuvarande bottenlagen som är kvar sedan starten av den här säsongen. Det lugn i stormen som tycks råda i klubben Burnley kan mycket väl vara den smartaste vägen framåt. De tvingades emellertid sälja Chris Wood till Newcastle som betalde utköpsklausulen. Samtidigt förstärkte de precis med en fullgod ersättare i centertanken Wout Weghorst.

Känslan är att Watfords klubblednings tveksamma beslut är på väg att fälla klubben den är säsongen. Att man tidigt valde att sparka Xisco Munoz trots att inledningen inte varit usel kändes tveksamt då och än mer nu. I synnerhet då det visade sig gå ännu sämre under Ranieris ledning.

Frågan är nu om 74-åringen Roy Hodgson kan vända den här skutan. Läget är tufft och stor skada har redan skett. Min bedömning är att Watford har sämre förutsättningar att lyckas än Burnley just nu.

Burnley har det som Watford saknar – kontinuitet. Det tror jag väger tungt och Weghorst kan mycket väl bli en succé i Dyches spelmodell. Mitt spel på den här matchen blir en rak etta, att Burnley vinner till fina 2.30 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Burnley vinner
Odds: 2.30
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, lördag 5 februari 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: