Speltips Chelsea – Arsenal 12/5: Nya poäng

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

Chelsea behöver några poäng till för att säkra sin Champions League-plats, medan Arsenal inte har någonting kvar att spela för.

Chelsea - Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är uppenbart att det här är en horribel säsong för den engelska storklubben Arsenal, som inte ens kunde sminka över den fula grisen med en finalplats i Europa League.

Nu står det klart att man inte kommer att spela i Europa nästa säsong och det återstår att e vad det gör med klubbens attraktionskraft. Här har vi en klubb som hade varit mäkta beroende av att ta sig till The Super League om det nu hade funnits.

Men det är andra tongångar, helt andra till och med, hos Chelsea som har en stark säsong bakom sig och som tack vare en galen vår faktiskt kan göra en historiskt bra säsong. Nu ska man spela final i både FA-cupen och Champions League innan sommaren tar vid.

Men i det här läget har man inte råd att ta saker för givet och måste slåss för att ta en av de fyra översta platserna i Premier League. En vinst till bör räcka för att i princip vara klara och den får gärna komma hemma mot Arsenal.

För Chelsea är det nog positivt att det är ett derby som väntar. Då finns det inte minsta utrymme för en lite slapp inställning till matchen.

Odds i Premier League

Chelsea kommer inte att kunna formera ett lag som är helt oberoende av frånvaro på spelare. Men faktum är att Thomas Tuchel mycket väl kan formera den startelva som han anser vara den bästa, då spelarna han har givit mest förtroende fortsatt är skadefria.

Andreas Christensen och Mateo Kovacic kommer inte att spela matchen, men det är inte två av spelarna som har imponerat mest under den tyske huvudtränaren.

Med andra ord formerar hemmalaget en stark startelva här, det vågar jag lova, medan det finns vissa problem med frånvaro i bortalaget.

David Luiz, Pablo Mari och Granit Xhaka kommer inte att kunna spela för Mikel Artetas lag. Men man får tillbaka sina skadade spelare som Aubameyang och alltid småskadade Ödegaard (känns det som).

Chelsea vinner spelas till 1,74 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1,74
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:15, onsdag 12 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: