Speltips Chelsea – Aston Villa 24/9: Viktiga poäng på spel

Axel Sjödin Publicerat: 24 september 2023

Chelsea välkomnar Aston Villa till Stamford Bridge för en intressant stormatch på söndagseftermiddagen.

Chelsea - Aston Villa

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oron börjar växa i Chelsea-lägret efter ännu en motig start på säsongen och nu ställs de inför en viktig match mot den förväntade toppkonkurrenten Aston Villa som har blandat och gett lite under säsongsinledningen. Chelsea är klara favoriter hos spelbolagen, men Mauricio Pochettinos manskap har fortfarande en hel del att bevisa.

Chelsea såg bra ut i säsongspremiären mot Liverpool, men därefter har det snabbt gått utför, och de har hittills bara fem poäng efter fem spelade matcher, där tre av dessa kommit mot Luton. I de senaste omgångarna har de förlorat hemma mot Nottingham Forest och spelat ett mållöst kryss borta mot Bournemouth. De har alltså inte gjort mål på två raka matcher, trots att de skapat tillräckligt mycket chanser för att vinna båda matcherna.

Potentialen är självfallet oerhört mycket högre än vad de har visat hittills, men med fjolårssäsongen i färskt minne så är säsongsinledningen rätt oroväckande för Chelseas del. Nicolas Jackson har inte sett bra ut i rollen som nia, och för de som såg honom över hela säsongen i Villarreal förra året så är det väldigt förvånande att han gick för det priset han gick för och nu förväntas leda Chelseas anfall.

Skadelistan är väldigt lång redan, med ett tvåsiffrigt antal spelare som saknas, men det var ofta samma visa under hela förra säsongen, och den skadelistan klarnade aldrig upp.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa känns något underskattade här

Förväntningarna är högre ställda på Aston Villa än vad de har varit på mycket länge i och med Unai Emerys succé förra säsongen. De har dock inlett lite skakigt med nio poäng på fem matcher. Förlusterna har förvisso kommit mot tufft motstånd på bortaplan, men det har varit med stor marginal.

De föll dessutom med 2-3 borta mot Legia Warszawa i Conference League tidigare i veckan, där Unai Emery valde att ställa upp med en alldeles för reservbetonad elva, vilket straffade sig. Han signalerar i alla fall att fokuset ligger på söndagens match, och mot ett formsvagt Chelsea bör de ha goda chanser att plocka poäng.

Aston Villa har en hög högstanivå och känns mycket mer som en färdig produkt än vad detta Chelsea är. Det är därmed anmärkningsvärt att Chelsea är så pass tunga favoriter som de trots allt är hos spelbolagen. Får Chelsea ordning på spelet är de såklart svårslagna på Stamford Bridge, men fram till vi har fått se det så är det väldigt fina odds på dubbelchans X2 för 1.99 hos Coolbet i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.99
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 24 september
TV: 
Stream:  viaplay logo