Speltips Chelsea – Brighton 20/3: Premier League

Simon Pålsson Publicerat: 20 april 2021

En enda match står på tisdagens schema från Premier League när Chelsea spelar hemma mot Brighton den 20 april 2021.

Chelsea - Brighton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är höga förväntningar som gäller inför avslutningen på den här säsongen i engelska Premier League, där man inte kan anse att det är något större fel på spänningen. Det är uppenbart att det är en avgörande fas av säsongen som nu väntar.

Chelsea är i ett skarpt läge och ska inte minst spela final i FA-cupen efter helgens tunga semifinal mot Manchester City, där Chelsea kunde vinna med 1-0 efter en ny stark defensiv insats, med Thiago Silva som tydligast personifierade allt det bra man gjorde där.

Chelsea ska dessutom spela semifinal i Champions League och inför avslutningen på säsongen har man alltså chansen till dubbla cuptitlar, om allt vill sig väl.

Samtidigt behöver Chelsea slåss för att nå Champions League nästa säsong och hittills ser det mörkt ut, om man inte ser till att avsluta riktigt starkt.

Brighton lever i en helt annan verklighet och är bara sex poäng från nedflyttning. Det ska nog mycket till för att man ramlar ner, men det är å andra sidan ett skarpt läge som väntar inför säsongsavslutningen.

Odds på Premier League

Chelsea har en ganska bra situation när det kommer till skador och med Thiago Silva redo för spel igen har man det starkast möjliga laget tillgängligt i flertalet av sina matcher nu på slutet.

Men det mesta pekar på att den brasilianske mittbacken just kommer att stå över mötet med Brighton, eftersom det kommer tyngre, viktigare matcher längre fram. Chelsea behöver slåss intensivt på flera fronter och kanske gör man bedömningen att det går att besegra Brighton utan honom.

Mateo Kovacic och Andreas Christensen är därutöver lite tveksamma till spel inför den här matchen. Det är å andra sidan fullt hanterbara avbräck för Chelsea om så blir fallet.

Brighton har varit kända som ett vingklippt lag hela året, men nu har man en starkare elva tillgänglig. Det enda man egentligen saknar garanterat är Solly March och Tariq Lamptey, två visserligen viktiga spelare.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos William Hill. Det är inget av lagen som känns som att de ska explodera.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21:00, tisdag 20 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: