Speltips Chelsea – Burnley 6/11: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 5 november 2021

Chelsea är stora favoriter när man tar emot Burnley i den elfte omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 6 november 2021 med avspark kl 16.00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea har svarat för en övertygande säsongsinledning och kommer till det här mötet med sju raka segrar och en serieledning i Premier League. Därtill har man endast släppt in två mål på dessa sju matcher och i ligan endast tre totalt.

Förra helgen besegrade man Newcastle borta med 3-0 och i veckan vann man med 1-0 borta mot Malmö FF i Champions League. Man var väl inte strålande i någon av de matcherna men stabiliteten och det solida försvarsspelet övertygar alltjämt. Offensivt hotar man på ett varierat och det utan Lukaku och Werner som saknats i de senaste matcherna.

Nu tar man emot ett Burnley som, förra helgen, lyckades ta sin första seger i Premier League den här säsongen. Man besegrade då Brentford med 3-1 och klev upp på sju poäng totalt, vilket ger att man fortsatt är under nedflyttningsstrecket på en 18:e plats efter tio omgångar.

Burnley har haft det tufft så här långt och segern senast var oerhört viktig. Därmed har man tagit fem poäng på de fem senaste omgångarna där man förlorat mot Manchester City och Tottenham samt kryssat mot Southampton och Norwich.

På Burnleys skadelista finns endast Stephens medan Chelsea fortsatt saknar Lukaku, Werner och nu även Kovacic. Mason Mount har varit sjuk och lär även han missa den här matchen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea håller tätt

Chelsea-himlen är klarblå för tillfället och några orosmoln går inte att skymta. Thomas Tuchel har byggt vidare på det som man gjorde så bra under våren och med en ännu starkare trupp till förfogande har man nu, framförallt, siktet inställt på ligatiteln.

Förra helgens resultat var väldigt gynnsamma för Chelseas del då både Liverpool och Manchester City tappade poäng. Av allt att döma är det något av dessa tre lag som kommer vinna Premier League i vår.

Chelsea har nu skaffat sig pole position och det finns inte mycket som pekar mot att man kommer tappa mark när man nu tar emot Burnley på Stamford Bridge. Man är också stora favoriter hos spelbolagen där en raka etta endast ger 1.26 gånger insatsen.

Förra säsongen vann man båda mötena mot Burnley. På hemmaplan med 2-0 och på bortaplan med 3-0.

Att vinna utan att släppa in mål är också något som man ägnat sig åt i stor utsträckning den här säsongen. Försvarsmässigt har man varit ramstarka och det är endast Liverpool, Manchester City och Southampton som har lyckats göra mål på Chelsea i ligan.

Det är väldigt svårt att skapa chanser mot detta Chelsea, i synnerhet om man inte har den individuella kvalitet som de två toppkonkurrenterna har. Det har verkligen inte Burnley.

Burnley har visserligen många andra styrkor och de lär nog inte vika ner sig här heller. Men det mesta talar förstås för att Chelsea, i vanlig ordning, kommer att nöta ner sitt motstånd. Mitt spel blir att Chelsea vinner och håller nollan till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner & håller nollan
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 6 november 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: