Speltips Chelsea – Crystal Palace 15/1: Pressat hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 14 januari 2023

På söndagen så får vi följa två formsvaga lag som gör upp om poängen då Chelsea tar emot Crystal Palace på Stamford Bridge.

Chelsea - Crystal Palace

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varken Chelsea eller Crystal Palace har haft särskilt lyckosamma resultat sedan ligafotbollen drog igång igen efter uppehållet. De ligger båda kring mitten av tabellen i dagsläget och inför omgången så ligger Crystal Palace bara tre poäng bakom storklubben. Chelsea är i alla fall klara favoriter till att ta en välbehövlig trepoängare på Stamford Bridge igen.

Skadekrisen i Chelsea fortsätter bara att förvärras och det är nu hela elva spelare vars tjänster Graham Potter får klara sig utan till helgen. Det är såklart en starkt bidragande faktor till Chelseas dåliga form och en ursäkt som räddar Potters anseende något efter en tuff start som tränare. Han uppges inte vara under någon direkt press just nu då de vill ge honom tid från klubbledningens håll.

Med det sagt så har det förmodligen inte varit särskilt roligt att vara en Chelsea-supporter under säsongen, och i synnerhet inte under de senaste veckorna. Vinsten mot Bournemouth precis efter jul är deras enda på deras nio senaste ligamatcher och de har återigen en rad sämre resultat i ryggen.

Året inleddes med ett kryss mot Nottingham Forest, innan de föll mot Manchester City i både ligan och i cupen förra veckan. Det toppas med ytterligare en förlust i hängmatchen mot Fulham i torsdags där Chelsea fick spela stora delar av andra halvlek med en man mindre då João Félix drog på sig ett rött kort i sin första match för klubben.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Crystal Palace har sett bleka ut

Det har varit tufft även för gästerna som, utöver en vinst mot Bournemouth de också, har åkt på en del bakslag i de senaste matcherna. Sättet de har förlorat matcherna på har varit smått oroväckande. På annandagen föll de med 0-3 mot Fulham och i den senaste ligamatchen blev de överkörda med 0-4 av Tottenham. Dessutom så föll de hemma mot Southampton i FA-cupen i lördags – ett lag som knappast kan sägas vara i någon toppform.

Vanligtvis så hade Crystal Palace kanske kunnat utnyttja Chelseas skadekris och dåliga form, men frågan är om de är i skick till att straffa The Blues. Deras bortafacit imponerar inte och de har uppenbart en del problem att reda ut själva.

Även om Chelsea fortsatt saknar sina viktiga ytterbackar och ett flertal andra nyckelspelare så såg de absolut inte ofarliga ut mot Fulham och mot ett formsvagt Crystal Palace så borde de kunna lösa tre poäng. För 1.71 gånger pengarna hos Lucky Sports så finns det enda spelvärde i den raka ettan, vilket vi kör på utan att krångla till det här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1.71
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00, söndag 15 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: