Speltips Chelsea – Leeds 11/12: Formsvagt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 10 december 2021

Chelsea har en sämre vecka bakom sig och behöver nu studsa tillbaka då man tar emot Leeds United i Premier League. Matchen spelas lördagen den 11 december 2021 med avspark kl 16:00 på Stamford Bridge.

Chelsea – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea tappade sin serieledning i Premier League förra helgen då man föll i Londonderbyt mot West Ham. Man tappad då en 2-1-ledning som blev till förlust med 3-2 efter ett sent avgörande av hemmalaget.

I veckan släppte man sedan in ett sent mål borta mot Zenit i Champions League. Det innebar att det mötet slutade 3-3 och därmed förlorade man gruppsegern till Juventus fördel.

Nu har Chelsea fyra raka sämre insatser bakom sig. På de två senaste matcherna har man dessutom släppt in totalt sex mål, vilket inte alls känns igen i förhållande till hur solida man tidigare varit.

Leeds United har haft en ganska kämpig höst men har repat sig något den senaste tiden. Förra helgen spelade man 2-2 hemma mot Brentford efter ett kvitteringsmål på tilläggstid signerat Patrick Bamford. Dessförinnan vann man med 1-0 hemma mot Crystal Palace.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mittfältsbekymmer

Leeds står på 16 poäng inför den 16:e omgången och ligger därmed på 15:e plats i Premier League. Av de sju senaste ligamatcherna har man bara förlorat en, kryssat fyra samt vunnit två matcher. Det gör att trenden ser något bättre ut jämfört med tidigare men fortsatt ligger man ganska illa till i bottenskiktet.

Av allt att döma är det Chelsea, Liverpool och Manchester City som gör upp om ligatiteln den här säsongen. De är en nivå bättre än alla andra lag, men mot ett lag som West Ham har man inte råd att underprestera. Det fick Chelsea känna på förra helgen.

Underpresterade gjorde man även i omgången innan då man ändå, något oförtjänt, lyckades ta tre poäng mot Watford. Att Chelsea är inne i en liten formdipp är nu ett faktum och man har inte råd att befinna sig där alltför länge.

Saknaden av Kanté och Kovacic på det centrala mittfältet har varit märkbar på sistone och en delförklaring till varför man plötsligt börjat släppa in ganska enkla mål. Därtill har även Jorginho haft småskavanker men han kan troligen komma till spel den här matchen.

Leeds har inte varit lika frejdiga och vassa framåt som förra säsongen men jag tycker ändå att man nu möter Chelsea i ett ganska gynnsamt läge. De kommer från en bortamatch i Ryssland och har inte sett lika stabila ut på sistone samtidigt som Bielsas manskap gjort vissa framsteg den senaste tiden.

Chelsea har släppt in sex mål på sina två senaste matcher och båda lagen har gjort mål i de fyra senaste matcherna. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål i den här matchen till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 11 december 2021
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: