Speltips Chelsea – Leicester 18/5: Repris på finalen

Simon Pålsson Publicerat: 18 maj 2021

Chelsea behöver revansch hemma mot Leicester City i Premier League. Nu gäller man som klara favoriter att vinna den 18 maj 2021.

Chelsea - Leicester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För bara ett par dagar sedan spelade Leicester City och Chelsea en rafflande final i FA-cupen, där Leicester City inför publiken på Wembley fick stå där som mästare i FA-cupen efter att ha vunnit med 1-0.

Chelsea fick faktiskt in en kvittering i slutminuterna, men den blev bortdömd av VAR och Leicester City stod där som mästare till slut. Så efterlängtat.

Men nu ska man tillbaka till vardagen och Premier League, där det är extremt jämnt i jakten på Champions League-platserna. Egentligen har det blivit ännu tightare efter vad vi fick uppleva under helgen.

Då kunde Alisson Becker nicka in segermålet för Liverpool och ta laget upp till en femteplats, bara poängen bakom Chelsea, och ytterligare någon poäng bakom Leicester City.

Det såg ut att vara i princip klart för dessa båda lag, men nu riskerar man att missa Champions League till nästa säsong. Det lag som förlorar är hamnar i ett mycket ansträngt läge inför avslutningen på säsongen.

Det gör att jag tror att båda lagen är väldigt rädda att förlora någonting här och lägger sig an med en ganska kontrollerad taktik. Samtidigt är det Chelsea som måste vinna.

Högt odds i Premier League

Chelsea har faktiskt optimala förutsättningar när det kommer till skador i laget, med bara Mateo Kovacic borta och chansen att därmed formera sitt allra starkaste lag i det livsviktiga mötet med Leicester City.

Vi får se hur Thomas Tuchel resonerar efter finalmatchen mot Leicester City i FA-cupen, där den startelva som fick chansen alltså inte lyckades besegra Leicester City.

I bortalaget orkade Jonny Evans inte riktigt spela hela FA-cupfinalen och byttes ut med en skada. Det rör sig troligen om samma som gjorde honom tveksam inför matchen, men vågar man verkligen riskera honom igen här? Det är tveksamt.

James Justin och Harvey Barnes är sedan tidigare borta, men känslan är att Leicester City trots det har en bra chans att vinna. Det är trots allt ett lag som äntligen, äntligen har vunnit en stor titel igen och har med sig god energi till den här matchen.

Under 2,5 mål spelas till 1,77 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:15, tisdag 18 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: