Speltips Chelsea – Liverpool 13/8: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2023

Premiäromgången avslutas med säsongens första riktiga stormatch då Chelsea och Liverpool drabbar samman på Stamford Bridge.

Chelsea - Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Även om Liverpool lyckades hämta sig ganska bra under slutet av våren så var det dessa två klubbar som var de stora krisklubbarna under långa delar av säsongen. Båda lär vara fast beslutna om att inte upprepa det igen och öppningsmötet dem emellan kommer tidigt att sätta tonen för hösten.

Todd Boehly har fortsatt att plocka in spelare till klubben under sitt andra år som ägare, även om det har lagts stor vikt vid att få bort spelare som inte är en del av Mauricio Pochettinos projekt den här säsongen. Under fjolåret hade de en nästan ohälsosam bredd av precis likadana spelartyper som konkurrerade om en och samma plats i startelvan utan att tillföra något annorlunda ur en taktiskt synpunkt.

Pochettino kommer verkligen ha något att bita i för att få Chelsea på fötter igen, för det har mestadels varit en klubb i kaos sedan Boehly tog över. Deras dyraste nyförvärv under sommaren har redan hunnit skada sig i en träningsmatch och missar nu flera omgångar på grund av att han tvingats till operation. Cirkusen har fortsatt under sommaren, men när det väl kommer till kritan så har Chelsea ett otroligt spelarmaterial att välja och vraka mellan och får Pochettino bara ordning på omklädningsrummet så kommer de återigen att vara ett topplag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liverpool fortsätter med föryngringsprocessen

Jürgen Klopp har en del att bita i han också, även om Liverpool såg betydligt bättre ut under våren än vad Chelsea gjorde. Under sommaren har de satsat på att föryngra mittfältet då Dominik Szoboszlai hämtats in för dyra pengar från Leipzig och Alexis Mac Allister tagits in från Brighton. Fabinho och Jordan Henderson har beklagligt nog båda gått till Saudiarabien istället, där de även fått sällskap av Roberto Firmino.

Liverpool var redan under fjolåret inne i en föryngringsprocess, vilket de har fortsatt med även den här sommaren. Det lär fortsatt innebära lite spretiga resultat med en hög högstanivå, vilket beskriver deras senaste säsong ganska bra. De är fortfarande en bra bit ifrån den otroliga nivå de var uppe på för ett par år sedan, men lär vara med och slåss om att ta sig tillbaka ut i Champions League – även om ligatiteln känns utom räckhåll. Defensiven lär förmodligen vara ett problem även i år, även om de ser livsfarliga ut framåt.

Det är inte helt lätt att veta var lagen står såhär i en ligapremiär, men vi känner Klopp och med det lag han har att tillgå så lär vi bjudas på många målrika matcher även i år. För 1.90 gånger pengarna hos Coolbet kombinerar vi därmed spelet på över 2,5 mål och att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo