Speltips Chelsea – Luton 25/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 25 augusti 2023

Chelsea jagar sin första trepoängare för säsongen då nykomlingen Luton Town gästar Stamford Bridge under fredagen.

Chelsea - Luton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den tredje omgången inleds med mötet mellan Chelsea och Luton, men det är inte många som tror att det resultatmässigt kommer att bli särskilt spännande. Resursmässigt kommer dessa båda lag från två olika planeter, och allt annat än en seger för Chelsea hade verkligen fått varningsklockorna att ringa med tanke på deras säsongsöppning.

Mauricio Pochettinos Chelsea inledde säsongen lovande med en otroligt välspelad 1-1-match hemma mot Liverpool, där de visade upp ett väldigt lovande spel. Förväntningarna var därmed högt ställda inför mötet mot West Ham i den andra omgången, men där åkte de på en 1-3-förlust, trots att de hade en man mer sedan den 67:e minuten.

Första halvlek var inte dålig för Chelseas del, och de borde nog ha fått bättre utdelning på deras chanser än vad de fick, men i andra kunde de inte skapa mycket av värde – trots ett stort övertag i bollinnehav. Chelsea lär säkert studsa tillbaka, men det har hittills inte varit den säsongsinledning de hoppats på, och Nicolas Jackson på topp har ännu inte lyckats näta trots ett par fina lägen. Då han knappt var en startspelare i Villarreal förrän sent på våren så har Chelsea i mitt tycke betalat ett överpris för anfallaren, som nu måste leverera i Christopher Nkunkus frånvaro.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luton spelar sin andra match för säsongen

Den charmiga nykomlingen Luton Town inledde säsongen med en tung 1-4-förlust mot Brighton, där siffrorna rann iväg mot slutet. Det är nog ingen som inbillar sig något annat än att Luton kommer att få det tufft att hålla sig kvar i Premier League, inte minst då de inte har investerat särskilt mycket under sommaren, utöver Ryan Giles och några Championship-spelare.

Det var emellertid inte många som trodde på dem i Championship heller, där de överträffade alla förväntningar under Rob Edwards ledning. Samma tränare kommer att leda dem även den här säsongen, och det ska bli spännande att se vad de kan uträtta.

Fredagens match blir deras andra för säsongen, då deras hemmamatch mot Burnley fick skjutas upp på grund av att hemmaarenan Kenilworth Road inte riktigt håller Premier League-standard ännu.

Det är inte lätt att inleda säsongen med möten mot Brighton och Chelsea, och det känns föga troligt att de ska kunna få med sig något hem från Stamford Bridge. Men Chelsea har varit rätt ineffektiva framför mål, och även om Luton spelade en målrik match sist så har det nog mer med Brightons frejdiga fotboll att göra än något annat. Vi kombinerar därmed den raka ettan med under 3,5 mål för 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea & under 3,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 25 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo