Speltips Chelsea – Manchester City 5/1: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 5 januari 2023

Premier League-omgången avslutas med en stormatch mellan Chelsea och Manchester City på torsdagskvällen.

Chelsea - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir det första mötet av två under samma vecka då dessa båda lag också ställs mot varandra i FA-cupens tredje omgång under söndagen. Trots att det är två väldigt stora klubbar som möts så är det ingen snack om vilka som är favoriter i båda mötena. Manchester City förväntas vinna detta även på Stamford Bridge, och på så sätt knappa in på Arsenal, som fick nöja sig med ett kryss mot Newcastle tidigare under omgången.

Det är kanske inte så konstigt då Chelsea ser svagare ut än på länge, med tveksam form och en tiondeplats i tabellen. De har bara lyckats skrapa ihop sex poäng på deras sju senaste matcher, vilket är klart sämst bland alla lag på den övre tabellhalvan. Vinsten mot Bournemouth senast var viktig, men de föll snabbt tillbaka och kryssade mot Nottingham Forest senast i ännu en besvikelse.

Graham Potter har mycket att fundera över och ifall han ska ha en chans i något av mötena mot City under veckan så gäller det att han drar fram ett ess ur rockärmen. Det lär inte bli lätt då Chelsea saknar en rad nyckelspelare på grund av skador. Särskilt noterbart är att båda deras ordinarie ytterbackar Reece James och Ben Chilwell saknas, vilket hämmar Chelseas spel väldigt mycket. Det är inte helt vanligt att vara så beroende av sina ytterbackar som Chelsea är, men det märks att de båda saknas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har chans att knappa in

Även Manchester City lär ha haft en bitter eftersmak efter den förra omgången då de fick nöja sig med ett kryss mot Everton. The Toffees hade inte mycket att komma med och Demarai Grays drömmål kom som en blixt från klar himmel, men det räckte för att de tillslut skulle få dela på poängen.

Det är Manchester Citys andra bakslag under de tre senaste omgångarna då de dessutom överraskande förlorade mot Brentford hemma precis innan VM-uppehållet. Men vinner de mot Chelsea nu så kan i alla fall gapet upp till Arsenal återigen minskas till fem poäng.

De bör ha väldigt goda chanser att vinna nu på torsdag då deras skadeläge ser betydligt bättre ut än Chelseas, samtidigt som vi alla vet vilken nivå som City vanligtvis håller. De besegrade dessutom samma motståndare då de möttes i cupen under november genom en stabil 2-0-vinst.

Oddsen kanske inte ser så höga ut för den raka tvåan, men med Chelseas skadeläge och form så tycker jag ändå att det finns ett klart spelvärde på att Manchester City vinner för 1.70 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, torsdag 5 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: