Speltips Chelsea – Newcastle 28/5: Stormatch utan nerv

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

Chelsea ställs mot Newcastle i den sista omgången för säsongen i den största matchen utan något att spela för.

Chelsea - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varken Chelsea eller Newcastle har något att spela för i den sista omgången, men båda lär nog gärna vilja trycka till den andra i detta högprofilerade möte på Stamford Bridge. Förra året avslutade Chelsea säsongen åtta placeringar ovanför Newcastle, och inför den sista omgången i år är det istället Newcastle som står åtta placeringar ovanför Chelsea – ett väldigt tydligt skifte i styrkeförhållandet mellan dessa klubbar.

Med de resurser som har investerats i Chelsea under säsongen är det nästan otroligt att de ligger så lågt som de gör i tabellen. De har nio poäng upp till den övre tabellhalvan och lär längta efter att den här säsongen tar slut så snart som möjligt. Mauricio Pochettino är klar som ny tränare inför nästa säsong och han kommer att ha en hel del att ta tag i, med en för bred trupp med alldeles för många spelare som fyller snarlika roller.

Frank Lampard har inte lyckats åstadkomma mycket som interimtränare med en vinst och ett kryss på hans tio matcher som tränare. Han har dock satts i en omöjlig position och har förmodligen gått ett par steg bakåt i karriären genom att tacka ja till jobbet för klubben i hans hjärta. Senast blev det en tung förlust borta mot Manchester United på Old Trafford där de föll med 1-4 efter att João Felix snyggat till siffrorna lite på slutet, och de ska nog inte ha alltför stora förhoppningar om någon rolig avslutning mot Newcastle heller.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

The Magpies går som tåget

Newcastle kan inte heller påstås ha ont om pengar direkt, men Eddie Howe ska trots allt ha en eloge för vad han har åstadkommit med laget och hur snabbt han har tagit Newcastle till toppen. Efter bara en och en halv säsong har Newcastle gått från nedflyttningshotade till att säkra en Champions League-plats och där lär de nog stanna för en överskådlig framtid.

Formmässigt har de sett bra ut återigen då de har vunnit fem av deras sju senaste, med två kryss mot bottenlagen Leeds och Leicester som enda plump i protokollet. Det blev mållöst mot Leicester hemma på St James’ Park i måndags, men sett chanserna och speldominansen är det ett under att de inte lyckades få hål på ett Leicester som ofta släpper in alldeles för mycket mål.

Fortsätter de att spela så mot Chelsea så bör de vinna mot ett dysfunktionellt lag som har drömt sig bort till stranden nu under de senaste månaderna. Newcastles spelare konkurrerar alla med eventuella nya sommarvärvningar och lär samtliga vilja vara kvar i projektet, därmed lär de fortsatt göra sitt yttersta även när de är klara för Champions League. Den raka tvåan lockar verkligen för 2.43 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner
Odds: 2.43
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo