Speltips Chelsea – Tottenham 23/1: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 23 januari 2022

Ett formsvagt Chelsea möter Tottenham i söndagskvällens stormatch från Premier League.

Chelsea - Tottenham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är inte mycket som har gått Chelseas väg sedan inledning av december då de fortfarande var ligaledare i Premier League. Nu, lite drygt en och en halv månad senare, är de på tredje plats i ligaspelet med hela tolv poäng upp till Manchester City och med en match mer spelad dessutom.

Chelseas titelambitioner grusades i och med förlusten mot Manchester City förra helgen och krysset mot Brighton i tisdags. Chelsea har nu faktiskt bara en enda vinst i ligaspelet på deras sju senaste matcher, vilket inte är bra nog ifall de vill utmana om titeln.

Skulle de förlora mot Tottenham nu på söndag så skulle även deras tredjeplats vara hotad då Tottenham inför mötet har fyra matcher mindre spelade och är åtta poäng bakom, vilket hade minskat till fem vid en eventuell förlust.

Det som talar för hemmalaget är i alla fall att de lyckats besegra Spurs två gånger om i dubbelmötet i semifinalen av den engelska ligacupen. Det blev först 2-0 hemma på Stamford Bridge innan de punkterade dubbelmötet med en uddamålsseger på bortaplan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tottenham har inte förlorat i ligan under Conte

Sedan Antonio Contes inträde på tränarbänken så har Tottenham klättrat spikrakt upp i tabellen och i och med att de har flera inställda matcher att ta igen så har de alla möjligheter att fortsätta klättra.

Derbyt mot Arsenal blev inställt förra helgen, men skulle de få med sig ett positivt resultat från derbyt och söndagens match så finns alla möjligheter att slå sig in i topp tre då lagen under Manchester City har varit i dålig form på senaste.

Matcherna i cupspelet talar kanske emot att Tottenham skulle kunna få med sig en gynnsamt resultat från Stamford Bridge nu på söndag, men under Conte så har de fortfarande inte förlorat en enda ligamatch. Conte lär prioritera ligaspelet och Spurs hade flera svaga insatser även i Conference League under senhösten som inte återspeglade deras form i Premier League.

Samtidigt har Chelsea som sagt haft det väldigt svårt i ligaspelet på senaste tiden och när man då kan få 2.15 gånger pengarna för dubbelchansen X2 hos Expekt så är det ett solklart spel i min mening. Matchen är svår att förutspå, men spelvärdet finns klart hos Tottenham här.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.15
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: