Speltips Chelsea – West Brom 3/4: Snart kört

Simon Pålsson Publicerat: 2 april 2021

West Bromwich Albion har en liten chans att rädda kontraktet, men man behöver ta otroligt många poäng på slutet. Kan man börja mot Chelsea?

Chelsea - West Bromwich

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det råder ingen tvekan om att det bara är Chelsea som kan utmana serieledande Manchester City om epitet som Englands just nu bästa fotbollslag. Den utveckling som man har haft under Thomas Tuchel saknar motstycke och det är uppenbart att spelarna trivs med den tyske huvudtränaren.

Nu har man i för sig tre kryss på sina fem senaste matcher och det i sig är lite oroväckande, efter att man bara radat upp vinster inledningsvis.

Det som man kan se som förklaringen och det enda problemet egentligen är målskyttet, där det saknas en given målskytt längst fram och där Thomas Tuchel i mitt tycke laborerar lite för mycket med olika alternativ. Istället för att spela med den som är bäst. Och det vet vi alla att det är Olivier Giroud.

Nåja, nu ger vi oss inte in i den diskussionen.

Klart är i alla fall att West Bromwich Albion är klar underdog inför den här matchen och konstigt vore väl annars borta mot ett så bra lag som Chelsea.

West Bromwich Albion har i för sig en bättre trend på slutet med tung vinst mot Brighton, uddamålsförlust mot Everton och poäng mot Manchester United. Numera är West Bromwich Albion ett svårt lag att göra mål på.

Odds på målspelet

Det är som alltid efter ett landslagsuppehåll viss osäkerhet kring exakt vilka spelare som kan spela och det här blir snarare ett problem för Chelsea än vad det blir för gästande West Bromwich Albion, som såklart inte har så många landslagsspelare i sitt lag.

Jorginho, Callum Hudson-Odoi, Thiago Silva, Tammy Abraham och N’Golo Kanté är spelarna som vi på förhand vet kan behöva stå över för Chelsea.

Man kan verkligen undra hur en sådan som Timo Werner också mår, efter att ha blivit hånad på sociala medier sedan han stod för en praktusel insats i förlusten mot Montenegro. Tyskland har fått en mardrömsstart, sånär som på i alla fall, i VM-kvalet och Timo Werner har sannerligen sin del i den skulden.

West Bromwich Albion kommer till det här mötet utan Conor Gallagher, som alltså tillhör Chelsea egentligen och av den anledningen inte får spela. Ytterbacken Kieran Gibbs står också utanför laget inför matchen.

I höstas kunde West Bromwich Albion få med sig 3-3 på hemmaplan, men det känns spontant svårare att få resultat den här gången.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,67 gånger såsen hos Hajper. 2-0 till Chelsea känns som ett oerhört gångbart resultat.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: Hajper
Spelstopp: 13:30, lördag 3 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo