Speltips Crystal Palace – Aston Villa 16/5: Lunchmatch

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2021

En match i tabellens ingenmansland spelas under söndagen mellan Crystal Palace och Aston Villa där båda lagen hade mått bra av en trepoängare.

Crystal Palace - Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Aston Villa lär fortfarande ha en placering på den övre halvan av tabellen i kikaren då de åker till London i jakten på en välbehövlig trepoängare. De är bara en poäng bakom Leeds på tiondeplatsen i nuläget och Crystal Palace får ses som tacksamt motstånd med tanke på formen.

Villa är inte i någon superform de heller och många supportrar kommer nog att fundera länge över vad som hade kunnat bli av denna säsongen om inte de positiva resultaten hade avtagit runt årsskiftet. Under hösten var Aston Villa länge med och hotade om Europaplatser, men med Jack Grealish skada och en avtagande form så är det nog inte många som vågat hoppas på Europa i Birmingham nu på ett par månader.

Med endast två segrar på de elva senaste matcherna så kan man inte direkt hoppas på mer än en mittenplacering där man nu hamnat. Däremot hade det nog känts surt att hamna på den nedre halvan efter den fina öppningen på säsongen de haft och det är nu mot Palace de får försöka ge supportrarna lite hopp inför kommande säsong.

Jack Grealish är i alla fall tillbaka nu, men han lär inte direkt matchas stenhårt nu när matcherna inte betyder någonting. Dean Smith lär prioritera att hålla sin nyckelspelare hel inför sommaren. I övrigt har truppen inga direkta skador förutom de tidigare långtidsskadade Trézéguet och Morgan Sanson.

Inga ideala förutsättningar för Palace

Även Crystal Palace hade mått bra av en vinst i nuläget då de endast vunnit mot Sheffield och West Brom under de senaste månaderna och nu har fyra förluster på sina senaste fem matcher. De har under kalenderåret som regel slagit lag under dem i tabellen och förlorat mot starkare lag, vilket har räckt för att säkra kontraktet även inför nästa säsong.

Vad nästa säsong innebär är det dock många frågetecken kring i Londonklubben då en hel drös med spelare kommer att stå utan kontrakt till sommaren. Det är såklart inte helt lätt att motivera sig att spela med en bra stämning i laget när ett tvåsiffrigt antal spelare kan komma att lämna så det är verkligen ingen lätt uppgift som Roy Hodgson har framför sig i säsongens sista matcher.

Motivationen i truppen är inte Hodgsons enda bekymmer heller då han har några spelare otillgängliga inför matchen dessutom. James McArthur som varit borta ett tag är fortfarande tveksam till spel samtidigt som Mamadou Sakho fortsatt är långtidsskadad och Patrick van Aanholt inte kommer att vara tillgänglig på grund av familjetrubbel.

Med Grealish tillbaka är Aston Villa det bättre laget och som förklarats ovan så har Crystal Palace inte direkt de bästa förutsättningarna för en bra avslutning på säsongen samtidigt som de sällan vinner mot bättre lag. Även förra säsongen avslutade de med att förlora mycket. De har dock lyckats kryssa mot bättre motstånd till och från så ett spel på Aston Villa med insatsen tillbaka vid oavgjort känns som ett klokt val här för 1.71 hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Hämta 100 kr gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Aston Villa – Draw no bet
Odds: 1.71
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 13:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: