Speltips Crystal Palace – Brighton 18/10: Intressant tränarduell

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Oddsen är på förhand helt jämna när Roy Hodgsons Crystal Palace tar emot Graham Potters Brighton. Oddssättarna lutar också åt att det här kommer att bli en målsnål drabbning men en hel del talar för det motsatta.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Crystal Palace inledde säsongen väldigt starkt genom att besegra både Southampton och Manchester United i de två första omgångarna av Premier League. I de två senaste matcherna har man dock ställts mot toppmotstånd i Everton och Chelsea och gått poänglösa från bägge.

Mot Everton föll man med 2-1 hemma och senast förlorade man borta mot Chelsea med klara 4-0. Därmed står man på sex poäng efter fyra spelade matcher.

Brighton & Hove Albion har bara fått ihop tre poäng efter fyra matcher och senast det snudd på haveri vad gäller defensiven i 4-2-förlusten mot Everton. I de övriga tre matcherna har man dock, stundtals, imponerat och, i stora delar, dominerat mot både Chelsea, Manchester United och, i synnerhet, mot Newcastle.

Enda segern kom just mot Newcastle där man vann med 3-0 på bortaplan. Mot Manchester United var man det spelmässigt dominerande och bättre laget men man föll trots det med 3-2 efter ett straffmål i slutsekunderna.

Brighton har ett par spelare på skadelistan i Izquierdo, Andone, Walton, Pröpper och Jahanbakhsh medan Crystal Palace lär få klara sig utan Ferguson, Cahill, Tomkins och Wickham.

Ett ”svenskmöte” på tränarbänkarna

Tränarduellen mellan Graham Potter och Roy Hodgson är intressant på många sätt. Inte minst med tanke på deras svenskkoppling där man kan säga att Hodgson på 70-80-talet gjorde vad Potter gjorde på 2010-talet – det vill säga revolutionerade svensk fotboll.

Idag kan man, förenklat, säga att Potter står för den nya offensiva, passningsinriktade fotbollen medan Hodgson, till stor del, har kvar sina hörnpelare som hållit honom verksam inom den absoluta toppfotbollen genom flera decennier.

Tittar vi på oddssättningen inför det här mötet så är det så jämt det kan bli. Tydligt är också att man lutar åt att det här kommer att bli målsnålt men ser vi till de här lagens senaste matcher så talar det mer för det motsatta.

Brighton har en målskillnad på 8-10 efter 4 matcher, det vill säga ett snitt på flera än 4 mål per match. I Crystal Palace 3 senaste matcher har det gjorts 3 mål eller fler i samtliga och i de 2 senaste har man totalt släppt in 6 mål.

Potters Brighton är ett mer offensivt inriktat lag än Crystal Palace och det mesta talar för att man kommer att vara spelförande i den här matchen. Brighton har varit frejdiga i sin offensiv men väldigt sårbara i sin defensiv så här långt och det ger mig anledning att tro att det kommer göras ett par mål även i den här matchen.

Crystal Palace är normalt sett målsnåla men i de senaste matcherna har man inte sett lika solida ut. Här tror jag att Brighton kommer att kunna luckra upp matchbilden, vilket ger att spelvärdet på att båda lagen kommer göra mål känns klart spelvärt.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100 kr freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 2.10
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 18 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: