Speltips Crystal Palace – Brighton 27/7: Rivalmöte

Axel Sjödin Publicerat: 27 september 2021

Brighton har sensationellt nog chansen att kliva upp i serieledning då de möter Crystal Palace på måndagskvällen i A23-derbyt.

Crystal Palace - Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns nog få supportrar i fotbollseuropa går på moln mer än de nere i Brighton efter vad som varit en helt fantastisk start på den nya säsongen för East Sussexklubben. Med 12 poäng efter fem spelade omgångar så är de bara två poäng bakom serieledande Liverpool som dessutom har en match mer spelad. Vinner de mot Crystal Palace är de alltså sensationellt nog i ligaledning.

Brighton som slogs nere i bottenstriden förra året har verkligen tagit nästa steg under tränare Graham Potter. De spelade dock bättre än vad tabellplaceringen antydde i våras men var ganska ineffektiva framför mål, något de åtgärdat i år då de faktiskt sätter sina chanser.

De gör fortfarande inte lika många mål som de andra lagen högst upp i tabellen såklart då det är viss kvalitetsskillnad på anfallen, men de är trygga defensivt och kan vinna matcher även om de bara får in en eller två bollar.

De har också visat prov på mental styrka när de i öppningen vände mot Burnley på ett sätt de nog inte hade klarat av förra säsongen. Det är ett starkt kollektiv som har tro på sig själva och det kan räcka långt.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ganska jämn match enligt spelbolagen

Crystal Palace har i sin tur fem poäng på fem omgångar och hade nog även de stora förhoppningar efter att ha kryssat mot West Ham och därefter slagit det dittills obesegrade Tottenham med 3-0 på Selhurst Park Stadium.

Liverpool plockade dock ned dem på jorden igen på Anfield i den senaste omgången där de fick motsvarande 0-3 emot sig istället, men deras enda två förluster hittills har varit mot just Liverpool och Chelsea, vilket såklart är väldigt tufft motstånd.

Palace har inte haft det enklaste spelschemat hittills och kan säkert klättra i tabellen framöver när spelschemat blir lite enklare, men vad man kan utläsa från säsongen hittills så tillhör mötet mot Brighton inte de lätta mötena.

Att Crystal Palace åkte ut tidigt ur den engelska ligacupen kan dock vara en fördel här, då de till skillnad från de flesta andra lag i Premier League har fått vila under veckan som gått.

Inför detta rivalmöte är oddsen väldigt jämna, men Brighton har hittills haft marginalerna på sin sida och har verkligen imponerat. De har vunnit båda sina bortamatcher än så länge och lär nog behandla varje match som de fortfarande är med i toppstriden som en final.

Brighton är i nuläget en klubb som andas positivitet och ifall de fortsätter att sätta sina chanser som de gjort hittills tror jag att det räcker för att slå Crystal Palace och gå upp i serieledning. Därmed spelas den raka tvåan för lockande 2.50 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.50
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: