Speltips Crystal Palace – Burnley 13/2: Ojämnt

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2021

Crystal Palace och Burnley är båda lag som blandar och ger i Premier League. Nu möts lagen lördagen den 13 februari 2021.

Crystal Palace - Burnley

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det väntar ett minst sagt intressant möte igen i Premier League den här lördagen, när två svårbedömda lag i Crystal Palace och Burnley ska göra upp om det som kan visa sig vara tre mycket viktiga poäng.

Det är väl främst för Burnley som det finns en ständigt närvarande press om att plocka poäng i den här typen av matcher. Men säga vad man vill, borta mot Crystal Palace finns det en reell chans att faktiskt ta tre poäng numera.

Crystal Palace har inte varit att känna igen under stora delar av säsongen och släpper inte minst in för många mål. Det är bara ett lag, West Bromwich Albion, som har släppt in fler mål än Crystal Palace så här långt. Det kan man kanske inte riktigt tro.

Nu tror jag personligen att en stor del av förklaringen ligger i att man haft stora problem med skador, inte minst i mittförsvaret, där Gary Cahill inte kunnat spela vecka ut och vecka in. Men det är för enkelt att bara skylla på det.

Men med detta sagt ska sägas att Crystal Palace ligger i mitten av tabellen med sina 29 poäng och att det trots allt är hela 14 poäng ner till en nedflyttningsplats. Det ska inte gå att tappa det, så väldigt snart kan laget andas ut.

Burnley kan snart döda bottenstriden

Som tabelläget ser ut är det Sheffield United, West Bromwich Albion och Fulham som ska försöka slåss om nytt kontrakt nu under vårsäsongen. Men man behöver ha livlinor, alltså lag att gå förbi i tabellen, för att det överhuvudtaget ska gå.

Burnley är det lag som poängmässigt ligger närmast till hands, med åtta poäng ner till Fulham på nedflyttningsplats. Newcastle (två poäng till) och Brighton (likaså) är övriga lag, men det sistnämnda laget är på tok för bra för att hamna i den situationen.

Med andra ord är det Burnley som man ska hoppas mest på, men jag tror att laget redan mot Crystal Palace kan ta tre poäng som ger det andrum som i sin tur nästan kan döda bottenstriden redan nu. Då är man uppe på 26 poäng efter 23 spelade omgångar. Knappast dåligt med tanke på vad man brukar behöva för att klara nytt kontrakt.

Crystal Palace förlorade igen senast, efter två raka förluster, men känns mer stabila nu. De många skadorna, inte minst på offensiva spelare, gör att jag inte tror på en offensiv tillställning här.

Under 2,5 mål spelas till 1,65 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,65
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 16:00, lördag 13 februari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: