Speltips Crystal Palace – Manchester City 1/5: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 30 april 2021

Manchester City har ingen anledning att slå av på takten inför lördagens möte med Crystal Palace på bortaplan. Vi rekar den 1 maj 2021.

Crystal Palace - Manchester City

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Inledningen på säsongen har varit precis vad den har varit och Crystal Palace halkade efter lite för tidigt för att kunna göra en succésäsong av det här.

Å andra sidan har Crystal Palace sedan ett tag tillbaka säkrat nytt kontrakt, vågar jag lova, varpå säsongen ändå får anses okej. Inte minst mot bakgrund av alla problem man har haft med skador.

Nu har man möjligen lite svårt att skaka fram motivation, även om det såklart är motiverande att spela mot ligans bästa lag på hemmaplan. Crystal Palace har också helt okej resultat mot just Manchester City senaste åren, med en vinst och två kryss på de sex senaste ligamötena.

Manchester City vann viktigt nog med 2-1 borta mot Paris Saint-Germain senast och har därmed skaffat sig ett försprång i semifinalen i Champions League. Med ena foten i Champions League-final är det där man har sitt fokus.

Därför bör det finnas goda chanser för Crystal Palace att ställa till det här.

Odds i Premier League

Det har varit vida känt hela den här säsongen att Crystal Palace har stora problem med skador och i mina ögon är det förklaringen till att man inte har gått bättre än vad man har gjort. För spelarmaterialet är bra, tränaren är högsta klass och traditionen sista åren pekar också i rätt riktning.

Det är lite deppigt, men också inför mötet med Manchester City får man klara sig utan ett antal viktiga aspelare. Mamadou Sakho, James Tomkins, Wayne Hennessey och Nathan Ferguson står alla utanför laget i Crystal Palace. Det känns som att jag har rabblat exakt den meningen många gånger i år. Det säger väl en del om situationen och säsongen för Crystal Palace?

I övrigt bör man ha med sig att Gary Cahill, James McArthur och Connor Wickham inte heller kan spela, vad det verkar, men att alla tre närmar sig spel.

Manchester City däremot har starka förutsättningar på förhand, men lär rotera en del i laget inför returen mot Paris Saint-Germain. Mittbacken John Stones får välbehövlig vila då han är avstängd, men ersättaren Aymeric Laporte är kanske rent av bättre.

Det går inte att döda spänningen helt än, rent matematiskt alltså, men Manchester City går säkert för vinst här också.

Över 2,5 mål spelas till 1,75 gånger smeten hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Betfair
Spelstopp: 13:30, lördag 1 maj 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: