Speltips Crystal Palace – Southampton 12/9: Äntligen

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter ett kortare uppehåll än vanligt är det nu äntligen dags för Premier League igen. Den 12 september 2020 möts Crystal Palace och Southampton.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Om vi blickar mot förra säsongen kan vi lätt konstatera att såväl Crystal Palace som Southampton hade ganska starka säsonger, även om det också var säsonger som får betecknas som lite upp och ner för egentligen båda lagen.

Southampton hade en direkt svag inledning på säsongen och såg länge ut att behöva rikta in sig på någon form av bottenstrid, men kunde under den senare delen av säsongen få fart på det mesta. Då valde man inte bara att förlänga kontraktet med Southampton, utan man gjorde också flera andra långsiktiga investeringar i den nya satsning som nu sker.

Kanske är det så att Southampton har någonting på gång? Till slut hamnade man inte mer än sju poäng bakom en Europaplats, och även om det kanske aldrig var nära på riktigt måste det vara meriterande läsning så här i efterhand.

Crystal Palace var stundtals med i bottenstriden, men när vi summerade säsongen hade man trots allt nio poäng till godo. Det var aldrig nervöst på riktigt, som det så sällan blir med Roy Hodgson vid rodret.

Den karismatiske managern är nu inne på sin 45:e säsong som huvudansvarig för ett lag. Det är ingenting annat än svindlande. Jag tar och lyfter på båda mina hattar på en och samma gång för den mannen.

Odds på Premier League

Det finns ett par lag i den engelska fotbollen som har gjort det till en ovälkommen och synnerligen obekväm vana att ha ett gäng spelare borta med skador. Det känns inte som ett vidare bra rykte att ha, och det är verkligen en kass situation att hamna i gång på gång eftersom det rimligen försvagar laget i fråga.

Just den här gången, när säsongen är i sin linda och premiären nu ska spelas, kan vi konstatera att Crystal Palace lever upp till sitt rykte som ett sådant lag. Inför den här matchen rapporteras det om inte mindre än sju spelare garanterat borta, och möjligen någon till.

Christian Benteke, Gary Cahill, Patrick van Aanholt, James Tomkins, Mamadou Sakho, Connor Wickham och Nathan Ferguson är inte med i matchtruppen till premiären vad det verkar. Där är ett par spelare som utan tvekan hade kunnat starta matchen. Därtill ska sägas att Eberechi Eze är högst osäker till spel enligt rapporterna.

Vad som däremot känns lite mer upplyftande är att man fick behålla Wilfried Zaha under sommaren. Nu är i för sig fönstret inte stängt och det är inte läge att jubla än, men så här långt har det inte trillat in några heta erbjudanden.

Om vi jämför hela den här situationen med den som gäller i bortalaget kan vi konstatera att det där inte finns några skador eller frånvarande spelare. Under sommaren har man plockat in ett par spännande spelare, och Mohammed Salisu ska inte minst bli kul att se i engelsk fotboll. Ralph Hasenhüttl är kvar och signade som bekant ett längre kontrakt förra säsongen, efter att tidigare varit kritiserad.

Det enda lilla frågetecknet är att Pierre-Emile Hojbjerg, förra säsongens kapten, inte längre finns kvar i laget. Vem ska axla hans ansvar?

Här känns det som att fördelen är klar för gästerna, och Crystal Palace kan mycket väl lida av alla tapp.

Southampton draw no bet spelas till 1,70 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Southampton draw no bet
Odds: 1,70
Bolag: Casumo
Spelstopp: 16:00, lördag 12 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: