Speltips Crystal Palace – Tottenham 13/12: Londonderby

Martin Efvergren Publicerat: 13 december 2020

Crystal Palace har blandat och gett på sistone och nu stundar ett derby mot ett Tottenham som bara tycks mala på. Mötena mellan de här lagen brukar bli målsnåla och mycket pekar mot att det kommer bli så igen.

Crystal Palace – Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Mr Green


Crystal Palace svarade för något av en urladdning då man senast besegrade West Bromwich med 5-1 på bortaplan. Wilfried Zaha och Christian Benteke gjorde två mål var men tilläggas bör också att man på grund av en utvisning var en man mer redan från den 34:e minuten.

Oavsett var det en övertygande och viktig seger för Roy Hodgsons manskap då man hade förlorat två raka mot Burnley och Newcastle utan att lyckas göra mål i någon av matcherna. Segern innebär att man står på 16 poäng efter 11 matcher vilket ger en mittenplacering i den något haltande tabellen.

Tottenham kommer från en hemmatch mot Antwerp i Europa League i torsdags där man vann med 2-0 och säkrade gruppsegern.

Det här mötet blir Tottenhams andra Londonderby i rad då man i förra helgens ligamatch ställdes mot Arsenal. Son satte då 1-0 tidigt och är det något som José Mourinho kan så är det hur man försvarar en ledning. Återigen höll Spurs tätt bakåt då man vann matchen med 2-0.

Tottenham har nu hållit nollan i fyra raka ligamatcher, en svit som tydligt illustrerar anledning till varför man åter är att räkna med i toppen av tabellen. Efter 11 matcher står man på 24 poäng och redan på onsdag ställs man mot Liverpool i ett högintressant toppmöte.

Trots Spurs tuffa spelschema ser skadesituationen ljus ut. Endast Lamela saknas och eventuellt även Aurier. Hos Crystal Palace finns Wickham, Kelly, Hennessey och Ferguson på skadelistan.

En målsnål historik

José Mourinho har lett Tottenham i drygt ett år och prägeln han satt på laget är nu väldigt tydlig. Spurs har utan tvekan blivit ett Mourinho-lag, för närvarande, i dess allra positivaste bemärkelse. Man är åter ett vinnande lag och man har blivit det främst tack vare en stabil defensiv grund.

Med 9 insläppta mål på 11 matcher är man bäst i Premier League och nu kommer man till den här matchen med 4 raka hållna nollor i ligaspelet. Med ett tight spelschema är det förstås en klar fördel att veta att man kan vinna utan att det offensiva spelet klickar till hundra procent.

Där är Tottenham nu och det bör räcka för att även besegra Crystal Palace. Samtidigt är även Roy Hodgson skicklig på att organisera ett bra försvarsspel och det faktum att Tottenham spelade match i torsdags samt ställs mot Liverpool på onsdag kan komma att påverka den här matchen.

Crystal Palace har gått mållösa ifrån 3 av sina 5 senaste matcher men blixtrat till rejält i två av matcherna. Man gjorde fem mål senast mot WBA med tio man, vilket var bra för självförtroendet men det lär bli betydligt svårare att skapa målchanser mot Tottenham.

Crystal Palace är något svårbedömda just nu men det mesta talar för en taktiskt driven match där båda lagen kommer vara noga med att inte blotta sig bakåt.

Lagen möttes senast i slutet av juli, då slutade det 1-1. Ser vi till de 10 senaste mötena så har det gjorts under 2.5 mål i 9 av dessa.

I 5 av Tottenhams 6 senaste ligamatcher har det också gjorts under 2.5 mål och om man tar ledningen i den här matchen så lär man försöka döda matchen snarare än att gå för att göra fler mål, beaktat att man vill spara på krutet så mycket som möjligt inför onsdagens toppmöte.

Således finns det en hel del som talar för att det här kommer att bli en målsnål historia och spelet blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt.

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.96
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 15:15, den 13/12 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: