Speltips Crystal Palace – Wolverhampton 3/9: Målsnålt

Axel Sjödin Publicerat: 2 september 2023

Hodgsons Crystal Palace välkomnar Wolverhampton till Selhurst Park på söndagseftermiddagen.

Crystal Palace - Wolverhampton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Crystal Palaces säsongsinledning har inte bjudit på några överraskningar, men Roy Hodgson har i alla fall lett laget till fyra poäng på tre omgångar. För Wolverhamptons del så har det varit desto mer dramatiskt, med tränarbyte tätt inpå säsongsstarten och många frågetecken kring var klubben befinner sig.

Gary O’Neil fick ta över tränarjobbet precis innan säsongsstarten, vilket förmodligen var ett bra val med tanke på de uteblivna satsningar som fick Julen Lopetegui att säga upp sig. O’Neil gjorde bra ifrån sig med det nedflyttningstippade Bournemouth förra året, och kommer säkerligen att ha en tuff uppgift framför sig även i Wolves.

Än så länge har det i alla fall gått ganska bra, de inledde med två raka förluster mot Manchester United och Brighton, där de knappast kan förvänta sig poäng. Men de tog i alla fall en blytung trepoängare borta mot Everton i den senaste omgången. Med ett sent avgörande från Sasa Kalajdzic lär det ha gjort gott för moralen.

Det ska också sägas att de nog förtjänade mer mot Manchester United i öppningsmatchen också, då de inte bara spelade bättre, de borde ha haft en straff, vilket har diskuterats mycket i engelsk press.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Crystal Palaces styrka ligger defensivt

Crystal Palace får fortfarande klara sig utan Michael Olise, och då de har sålt Wilfried Zaha inför säsongen så saknar de i mitt tycke lite spets nu på söndag. Men med Roy Hodgson vid rodret så är det framförallt defensiven som tenderar att imponera oavsett.

Det har varit målsnåla matcher i de tre första omgångarna för Palace del, där deras enda förlust har kommit borta på Emirates. Senast fick de med sig 1-1 borta mot Brentford, vilket de nog lär vara nöjda med. Då var det mittbacken Joachim Andersen som fick in det poänggivande målet. Jean-Philippe Mateta fick i alla fall chansen att briljera i veckans cupmatch borta mot Plymouth då han satte dit tre mål i andra halvlek. Det kan vara viktigt att få igång honom för ett lag som sällan skapar mängder med målchanser.

Crystal Palace går in som favoriter i mötet mot Wolves, men det känns som en någorlunda öppen match trots allt. Spelet som sticker ut är i min mening underspelet för 1.75 hos Coolbet, vilket passar vår förväntade matchbild väldigt väl.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 3 september
TV: 
Stream:  viaplay logo