Speltips Everton – Arsenal 19/12: Rasim tipsar

Rasim Reiz Publicerat: 19 december 2020

På anrika Goodison Park är det dags för en av helgens mest intressanta matcher. Formsvaga Arsenal gästar och det kommer bli en underhållande tillställning med all säkerhet.

Everton - Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

15:e placerade Arsenal har tagit sig till Liverpool inför det här mötet med Carlo Ancelottis Everton och nu har Mikel Arteta kniven mot strupen. Klarar han av ännu en förlust?

Arsenal kommer till den här matchen som seriens formsvagaste lag tillsammans med Sheffield United. Man har endast tagit 2 poäng på matcherna. Man lyckades få med sig ett kryss senast mot Southampton med det kostade en avstängning på Gabriel.

Man har även Xhaka avstängd idag och stjärnvärvningen Thomas Partey skadad. Den sistnämnde måste ju tro att han lever i någon form av mardröm efter att ha lämnat Atletico Madrid. Gabriel är ett stort avbräck då han enligt mig varit den bästa spelaren i Arsenal den här säsongen. Mikel Arteta är en pressad tränare just nu och man måste börja vinna matcher nu.

Först ut står Everton på schemat innan man ska ta sig an Chelsea och Man City kommande två matcher. Vid det här laget vet vi att mentalt är Arsenal en mjukglass till pannben och sviker ofta ner sig när det väl gäller.

Everton har hittat formen igen efter en fin taktisk seger mot Chelsea senast där Frank Lampard fick se och lära utav Carlo Ancelottis taktiska erfarenhet. Man lyckades även knipa 3 poäng mot Leicester och självförtroendet på Goodison Park är det ingen fel på. Även fd Arsenalspelaren Alex Iwobi har ju börjat se ut som en fotbollsspelare senaste veckorna.

”Ingen favoritarena för Arsenal”

Goodison Park är ingen favoritarena för Arsenal och man får oftast slita något enormt om man ska ta med sig poäng.

Everton saknar sin stjärna James Rodriguez till den här matchen, men jag tror inte det har så stor inverkan då Ancelotti har hittat tillbaka till vinnarspåret även utan James senaste två matcherna. Man är ändå tillsammans med Liverpool och Manchester United formstarkast i Premier League senaste matcherna.

Mikel Arteta riskerar sparken inom kort om han inte börjar ta poäng, och i spelet och känslan man får när man ser Arsenal på planen så är det inte mycket som talar för att man kliver upp på Goodison och tar en trepoängare. Självklart finns det kvalité i Arsenal där spelare kan kliva fram och avgöra matcher, men det har ju inte hänt sedan Dackefejden. I Everton finns det formstarka spelare och det ska bli onekligen intressant att se hur Arsenals backlinje hanterar Richarlison och Calwert-Lewin när Gabriel är avstängd.

Tittar vi på spelmarknaden så vänder jag blickarna mot Everton. Jag tror inte Arsenal eller Mikel Arteta reder ut det här, man saknar ledargestalter i laget som behövs när man ska vända en sån här trend. Man spelar med en rädsla av att förlora och ett tidigt mål här kan bli en lång dag på jobbet för Mikel Arteta men även kanske den sista?

Nä, jag tror Everton lyckas ta en seger här och när slutsignalen går så surfar Mikel Arteta in på Randstad för att registrera sitt CV och vi kan räkna in fina 2,70 gånger pengarna på Unibet.

Speltips:

Speltips: Everton vinner, rak etta
Odds: 2,70
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: