Speltips Everton – Arsenal 6/12: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 6 december 2021

Måndagskvällen bjuder på en match från Premier League då ett formsvagt Everton tar emot Arsenal. Matchen spelas måndagen den 6 december 2021 med avspark kl 21.00 på Goodison Park.

Everton – Arsenal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton har bara tagit en poäng på de sju senaste matcherna i Premier League och är därmed seriens formsvagaste lag. I tabellen sjunker man allt djupare och läget börjar nu bli ganska rejält pressat för Rafa Benitez och hans manskap.

Everton inledde säsongen starkt då man tog tio poäng på de fyra första omgångarna. Sedan dess har man bara inkasserat fem poäng ytterligare och står därmed på 15 poäng efter 14 spelade matcher.

Nu kommer man från ett Merseyside-derby där man föll med 4-1 mot Liverpool på Goodison Park. Det var lagets tredje raka förlust men man bröt i alla fall sin tre matcher långa måltorka.

Arsenal har också en tung förlust bakom sig då man föll i rivalmötet mot Manchester United med 3-2 i torsdags. Det var en match som började bra för Gunners men som slutade i att Cristiano Ronaldo återigen var tungan på vågen för Man United.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Arsenal

Arsenal har totalt sett svarat för en helt okej säsongsinledning. Det stora smolket i bägaren är dock att man har haft väldigt svårt att mäta sig mot seriens bästa lag. Mot Chelsea, Manchester City och Liverpool har man totalt en målskillnad på 0-11. Förlusten mot Man United (även om de fortfarande är efter Arsenal i tabellen) kan nu läggas till den raden av nederlag.

Mot övrigt motstånd har Arsenal sett väldigt stabila ut. Enda matchen man förlorat, förutom mot ovan nämnda lag, var premiären mot Brentford.

När man nu ställs mot Everton är det verkligen inte ett av seriens bästa lag för tillfället som man möter. Med Calvert-Lewin på skadelistan har Everton framförallt haft problem med den offensiva leveransen.

Arsenal står också som favoriter hos spelbolagen inför det här mötet. Ser vi till inbördes möten är det emellertid fördel Everton som vann båda mötena förra säsongen. Arsenal har bara vunnit en av de fem senaste matcherna lagen emellan.

Som jag ser det är det, trots det, fördel Arsenal inför den här matchen. De har, som sagt, varit starka när man inte ställs mot topplagen och man gjorde en helt okej insats i torsdags. Framförallt tror jag på Arsenal eftersom Everton ser ut att ha tappat allt självförtroende för tillfället.

Everton-supportrarna visade tydligt sin besvikelse över hur klubben sköts i derbyt senast. Går det inte Evertons väg initialt i den här matchen kan hemmapubliken bli ett ok snarare än en pådrivare.

Sammantaget gör detta att mitt spel blir en rak tvåa, att Arsenal vinner till 2.23 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, måndag 6 december 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: