Speltips Everton – Aston Villa 22/1: Ferguson-effekt?

Martin Efvergren Publicerat: 21 januari 2022

Duncan Ferguson leder ett krisande Everton som gästas av Aston Villa i Premier League. Matchen spelas lördagen den 22 januari 2022 med avspark kl 13:30 på Goodison Park.

Everton – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förlusten borta mot Norwich med 2-1 i lördags blev Rafa Benitez sista match som manager för Everton. Efter en ganska bra start på säsongen i Premier League har laget fallit allt djupare och i och med förlusten mot Norwich är man nu på allvar inblandade i bottenstriden.

Efter 19 spelade matcher har Everton tagit 19 poäng. På de 12 senaste ligamatcherna har man bara tagit fem poäng.

Det här året har man inlett med förluster mot Brighton och Norwich och däremellan lyckades man besegra Hull i FA-cupen efter avgörande under förlängningsspel. Nu är det alltså upp till Duncan Ferguson att, som uttalat tillfällig tränarlösning, försöka få Everton-skutan på rätt köl igen.

Han ställs nu mot Steven Gerrards Aston Villa som lyckades knipa ett kryss hemma mot Manchester United i lördags. Det mötet slutade 2-2 och dessförinnan hade Aston Villa förlorat tre raka matcher.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett riskminimerande Everton

Steven Gerrard gav Aston Villa ett tydligt lyft då han tog över rodret efter Dean Smith i november. Nu är dock smekmånaden över och de senaste tidens resultat ger en vikande trend.

Man avslutade emellertid starkt mot Man United då man lyckades vända ett 2-0-underläge under matchens sista kvart. Poänghjälte blev då nytillskottet Philippe Coutinho som satte 2-2-målet i den 81:a minuten. Den poängen ger att Aston Villa står på 23 poäng efter 20 spelade matcher.

Everton och Aston Villa ställs nu mot varandra för andra gången den här säsongen. När de senast möttes var det med två andra tränare än de nuvarande och det var då Dean Smiths Aston Villa som gick segrande med 3-0.

Inför det här mötet är förutsättningarna jämna, i alla fall om vi ser till oddssättningen hos spelbolagen. En Villa-seger ger omkring 2.75 gånger insatsen, vilket gör dem till ytterst knappa favoriter.

När Duncan Ferguson nu kliver in som interimslösning på tränarposten i Everton så gör han det för andra gången. Senaste gången var i december 2019. Precis som då, lär hans närvaro signalera att det är allvar och att det är dags att visa klubbhjärta.

Rent taktiskt lär fokus ligga på riskminimering och att inte bjuda Aston Villa på någonting. Det tror jag kan borga för en mer låst matchbild. Ferguson fick bra effekt på Everton för drygt två år sedan och det är inte otänkbart att de också kommer att höja sig den här gången.

Jag tror hursomhelst att Ferguson-effekten blir ett mer destruktivt och defensivt Everton. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:30, lördag 22 januari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: