Speltips Everton – Bournemouth 28/5: Allt i egna händer

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

Everton har allt i egna händer inför ödesmatchen mot Bournemouth på Goodison Park i den sista omgången.

Everton - Bournemouth

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hur mörkt det än har sett ut under våren har Everton fortsatt allt i egna händer inför den sista omgången. Deras högst oväntade överkörning av Brighton för två omgångar sedan kan mycket väl bli avgörande, men ännu har de en tuff uppgift kvar att lösa. Inför omgången står de två poäng ovanför både Leicester och Leeds, och då Leicester har bättre målskillnad så kan de inte vara helt säkra om de inte lyckas ta tre poäng mot Bournemouth.

Det är vinst som gäller med andra ord, något som Everton bara har lyckats med vid ett enda tillfälle under deras tio senaste ligamatcher. Även om Sean Dyche har lyckats styra dem mot ett bra utgångsläge inför den sista omgången så kan vi knappast tala om någon större Dyche-effekt som har räddat kvar klubben.

Utöver den märkliga matchen mot Brighton kan man knappast påstå att Everton har imponerat spelmässigt – såsom de gjorde i förra årets bottenstrid där de stod för väldigt imponerande insatser hemma på Goodison Park. Då var spelet på hemmaplan nyckeln till att hålla sig kvar, medan de i år snarare har sina bottenkonkurrenters oförmåga att tacka för att de står ovanför strecket inför söndagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bournemouth känns lite underskattade

Det var många som förväntade sig att Bournemouth snabbt skulle trilla ned i Championship igen, men de har haft goda marginaler ned till bottenstriden under de avslutande omgångarna och är redan klara inför fortsatt spel i den engelska högstaligan nästa säsong. Med fem segrar av sju möjliga under april har de haft råd att dra ned på tempot under maj.

Bournemouth har nu tre raka förluster i ryggen istället, men såg trots allt inte ofarliga ut mot Manchester United i den förra omgången. Några skador framåt slutet av säsongen kan bidra till lite sämre insatser, men läget är än värre för Everton som har en handfull spelare borta på grund av skada.

Gästerna har visat att de inte är ett lätt lag att slå, och även om lag som slåss för sin överlevnad tenderar att kunna lägga in en extra växel så känns oddsen lite snedvridna inför söndagens möte. Everton är lite väl stora favoriter med tanke på hur otroligt få trepoängare de har lyckats ta under senare tid. För hela 2.60 gånger pengarna hos Expekt är dubbelchansen X2 därmed väldigt lockande. Everton kan mycket väl vinna, men oddsen är lite för bra för att inte chansa på i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2.60
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo