Speltips Everton – Brentford 15/5: Imponerar i slutspurten

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2022

Ett Everton som har kämpat sig kvar på säker mark välkomnar nu Brentford till Goodison Park där de nästan kan säkra kontraktet.

Everton - Brentford

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett par tuffa månader för Evertons del under deras historiskt svaga säsong. Deras vara eller inte vara i Premier League har varit ett hett samtalsämne länge nu. Men de har höjt sig rejält under slutspurten, ivrigt påhejade av sin hemmapublik, och har nu satt sig i ett läge där de så gott som kan säkra kontraktet vid vinst mot Brentford på söndag.

De har nämligen två poäng ned till jagande Burnley och Leeds och har dessutom en match mindre spelad än de sistnämnda. Ett fem poäng stort försprång med två omgångar kvar ska de inte kunna tappa. Med tanke på att de har tagit poäng i fem av deras sex senaste matcher, även mot tufft motstånd, så ska detta nog gå vägen.

Everton har slagit både Manchester United och Chelsea hemma under den här pressade perioden, vilket har gjort att de har klarat sig bättre än förväntat med tanke på omständigheterna. De tog till och med sin andra bortavinst för hela säsongen då de slog Leicester förra helgen.

Att de bara fick med sig ett kryss borta mot Watford tidigare i veckan var kanske en besvikelse, men hemma på Goodison Park så har de höjt sig rejält på senaste och är favoriter när Brentford nu gästar.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Brentford är aldrig lätta att möta

Gästerna Brentford fick lite nytt liv i sig efter att de hämtat in Christian Eriksen under januarifönstret och de har haft en hel del fina resultat under våren. Inte minst i april då de vann två raka matcher mot Chelsea och West Ham innan de tog poäng mot Tottenham i ett mållöst kryss.

På alla sätt så får Brentfords säsong ses som en succé då nykomlingarna bitvis har varit riktigt vassa under säsongen. De har varit organiserade och defensivt trygga samtidigt som de har varit farliga offensivt. De har i nuläget inte mycket att spela för och kan se fram emot en ny säsong i högstaligan till hösten.

Det kommer med andra ord förmodligen inte vara en lätt match för Everton på något vis, den kan säkerligen bli riktigt jämn. Men med tanke på Evertons hemmafacit och motivationsfaktorn så är de trots allt välförtjänta favoriter inför mötet. Men det lär nog bli en tillknäppt match. På Evertons sex senaste hemmamatcher så har det totalt bara blivit sju mål och ingen har överstigit 2,5. Vi spelar därmed på underspelet här för 1.84 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.84
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: