Speltips Everton – Brighton 3/1: Fortsatt under press

Axel Sjödin Publicerat: 3 januari 2023

Ett krisande Everton tar emot det offensivt sprudlande Brighton under tisdagskvällens Premier League.

Everton - Brighton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frank Lampard fick en ny livlina då Everton avslutade förra året på ett mycket överraskande sätt genom att ta poäng borta på Etihad mot Manchester City. Det var föga förvånande de blå från Manchester som dominerade matchbilden totalt, men Demarai Gray lyckades genom en individuell prestation stå för att drömmål som kvitterade matchen och resulterade i ett blytungt poäng för den krisande Merseyside-klubben.

De är dock långt ifrån ute ur farozonen ännu, då de bara har en poängs marginal ned till strecket och behöver börja plocka trepoängare för att distansera sig från bottenlagen. Lampard lär fortsatt sitta löst, även om den senaste poängen kanske köpte honom lite tid.

Framåt så ser det dock fortfarande inte särskilt bra ut för Everton, som har haft väldigt svårt med att producera något framåt. Målet i den senaste matchen kom lite från ingenstans och deras anfallsspel är inget man kan förlita sig på i dagsläget.

De har två raka förluster på hemmaplan inför tisdagens möte, men visade i alla fall några positiva tecken i den senaste matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton är det starkare laget i dagsläget

Ett lag som inte har haft några problem med att få in bollen i nät är Brighton under deras nya tränare Roberto De Zerbi. Även efter den hyllade Graham Potters uttåg ur klubben så har Brighton kunnat fortsätta att prestera på en förvånansvärt hög nivå och håller sig alltjämt kvar på den övre tabellhalvan.

De fick dock avsluta året tomhänta hemma på the Amex efter att serieledande Arsenal gästade dem och vann med 4-2. Brighton hade dock sina chanser att komma tillbaka i matchen, men de kom aldrig riktigt nära tillslut och får nu ställa in siktet på en betydligt behändigare motståndare i form av Everton.

Evertons försvar såg dock bra ut mot Manchester City senast, men frågan är om de kan backa hem på samma sätt mot Brighton under en hemmamatch för att försöka säkra ett poäng. Everton är trots allt ingen liten nykomling, så det ska bli intressant att se vad Lampard väljer för matchplan. Blir spelet öppet så känns det som att Brighton är laget med det klara övertaget.

Brighton känns starkare i dagsläget och Goodison Park har inte varit det fort som det var under slutspurten i bottenstriden förra året. Vi spelar därmed helt enkelt på den raka tvåan här för fullt godkända 2.16 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.16
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, tisdag 3 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: