Speltips Everton – Brighton 3/10: Underhållningsvärde

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är omöjligt att inte förvänta sig underhållning i toppklass när Everton och Brighton gör upp i lördagens heta möte i Premier League den 3 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det här ser återigen ut att bli en säsong som domineras av Liverpool, där lag som Chelsea, Arsenal och självklart Manchester City i stället får iklä sig rollen som utmanare. Det sistnämnda laget är den huvudsakliga konkurrenten till de regerande mästarna i det här skedet.

Men det känns också som att steget från de allra största ner till lagen strax bakom – där Everton och möjligen snart Brighton kan vara – blir allt mindre. Det finns ett toppskikt med lag som är för bra, med Liverpool i spets, och därefter är det huggsexa om Europaplatser och topplaceringar. Med många lag inblandade.

Everton har den här säsongen satsat stort på tunga nyförvärv, och det är uppenbart att man vill ge tränaren Carlo Ancelotti optimala förutsättningar att sätta sin prägel på laget för att se hur långt han kan ta Everton.

Med tre vinster på tre försök kan man inte klaga på deras inledning, och spelmässigt ser det också väldigt lovande ut. Det här är ett bra fotbollslag som vi har att göra med.

Nu möter man ett Brighton som faktiskt har två förluster på tre omgångar, men som har känts värda betydligt mer än så. Senast föll man mot Manchester United – efter att slutsignalen ljöd och VAR-domarna hittat en straff. Det är en spektakulärt usel regel i sig, att man kan döma straffar efter matchen är slut, men framför allt kändes det orättvist då Brighton hade varit det bättre laget under matchens gång. Kan man ta revansch nu?

Målfest att vänta

Everton är lite av säsongens utropstecken hittills och har tillsammans med sina lokala rivaler Liverpool öppnat säsongen allra bäst, med idel vinster och trepoängare i toppen. Men faktum är att man har gjort det utan ett par av sina allra bästa aspelare som varit borta, och risken är nu att Richarlison, som är så viktig längst fram, kan missa den här matchen. Allan och Jonjoe Kenny finns också på den tveksamma listan.

Vad gäller spelarna som garanterat inte finns med är Cenk Tosun, Jean-Philippe Gbamin, Mason Holgate och Jarrad Branthwaite uteslutna inför den här avsparken. Det är vad rapporterna säger dagen innan match när jag skriver det här.

I bortalaget Brighton har man samma spelare borta som under hela inledningen på säsongen. Davy Pröpper, Christian Wlaton, Florin Andone och José Izquierdo har inte kunnat spela än, och lär inte göra det på ett tag. Alireza Jahanbakshs, som hade det tungt senast i ligan, kommer eventuellt att behöva vilas.

I mina ögon är det här två lag som har imponerat, och inte minst offensiven sticker ut. Det finns ett målspel här som inte går att blunda för på förhand.

Över 2,5 mål spelas till 1,85 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos betway – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, lördag 3 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: