Speltips Everton – Chelsea 12/12: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2020

Everton mot Chelsea i ett av de hetare mötena som spelas i Premier League den här helgen. Vi rekar med odds den 12 december 2020.

Everton - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Med sen avsparkstid är det dags att runda av kvällen i Premier League med mötet mellan Chelsea och Everton på Goodison Park, ett riktigt supermöte sett till vad det här kan bli tal om. Det är nämligen två intressanta lag.

Det finns ett par saker som talar för att Chelsea kommer att komma iväg från Liverpool med ett bra resultat här, med tanke på att man bland annat har nio raka matcher i ligaspelet utan förlust. Det är alltså ett lag som har blivit väldigt svåra att slå på slutet.

En delförklaring till det är att man har fått ordning på sin defensiv, med noll insläppta mål i tre raka bortamatcher i ligan. Det är dock en trend som är till för att brytas och nu spelar man mot ett potent hemmalag, med stark offensiv.

Det man eventuellt kan anmärka på med Everton är att man var klart starkare under säsongsinledningen, men 20 gjorda mål på 11 omgångar är imponerande. Det är fortfarande så att man har häng på toppstriden, men en vinst här skulle göra laget synnerligen gott för att hänga på helt och fullt.

Det är väl också det jag tror på här, en match där båda lagen gärna tar tre poäng och bjuder upp till dans. Det är den typen av fotboll som både Chelsea och Everton har i sig att faktiskt bjuda på i sina allra bästa stunder.

Odds på målspelet

Det säger sig själv att man inför den här tuffa utmaning som nu väntar vill ha sitt starkaste lag tillgängligt, men det finns dessvärre vissa problem med skador i hemmalaget. Det stora problemet är väl egentligen ytterbacksplatserna där både vänsterbacken Lucas Digne och högerbacken Seamus Coleman fortsatt inte är tillgängliga för spel. Sedan tidigare vet vi också att Jean-Phillippe Gbamin inte kan spela och att Fabian Delph är oklar.

Den stora frågan för tränaren Carlo Ancelotti är dock hur han ska formera laget, både sett till startelva och formation. Det har skruvats en hel del på slutet utan att Everton har hittat rätt. Vågar man gå på offensiven här mot ett alltid kontringsstarkt Chelsea?

I bortalaget finns det fortfarande problem med Hakim Ziyech, vars inledning i sin nya klubb inte blivit vad han eller någon annan hade hoppats på. Skadorna har varit ett problem och vi har ännu inte fått se det bästa av honom. Callum Hudson-Odoi rapporteras också vara skadad.

Här tror jag att vi får se en ganska fartfylld match mellan två oerhört bra fotbollslag, som båda har sin kraft i offensiven.

Över 2,75 mål (asian) spelas till 1,76 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 12 december 2020
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds:


Ingress

Everton - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds:


Ingress

Everton - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: