Speltips Everton – Leeds 12/2: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 11 februari 2022

Viktiga poäng står på spel när Everton gästas av Leeds i Premier League. Matchen spelas den 12 februari 2022 med avspark kl 16:00 på Goodison Park.

Everton – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frank Lampard fick en kanonstart på sitt nya jobb som manager för Everton. I debuten besegrade man Brentford med 4-1 i FA-cupen och känslan var god inför mötet mot Newcastle i Premier League tisdags. Där blev man dock nedplockade på jorden då man föll med 3-1 och därmed är rejält indragna i bottenstriden.

Förlusten i Newcastle var Evertons fjärde raka i ligaspelet. Dessförinnan hade man kammat noll mot Brighton, Norwich och Aston Villa. Det ger att man står på 19 poäng efter 21 matcher. Newcastle är nu bara en poäng efter med en match mer spelad.

Leeds kommer från en svängig tillställning i onsdags då man spelade 3-3 borta mot Aston Villa. Detta efter att man lyckats vända ett 3-1-underläge. Leeds är därmed fyra poäng före Everton där de sistnämnda har en match mindre spelad.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrikt på sistone

Leeds har, precis som Everton, en ganska motig säsong bakom sig. Det har har inte flutit på lika ”lätt” som de gjorde i återkomsten till Premier League förra säsongen och man är fortsatt indragna i bottenstriden.

Leeds inledde det här året bra med två raka segrar i ligaspelet mot Burnley och West Ham. Därefter blev det förlust med 1-0 hemma mot Newcastle och senast alltså en poäng i Birmingham.

Everton och Leeds möttes senaste i den andra omgången av Premier League i slutet av augusti. Den matchen slutade 2-2 på Elland Road.

Lagen under strecket har börjat röra på sig och de har i första hand Everton och Leeds i sikte. De ligger strax ovanför och viktiga poäng står nu på spel i det här mötet. Everton gäller som knappa favoriter, men utgången känns oviss.

En hel del talar emellertid för att det, precis som senast lagen möttes, kommer att göras ett par mål i den här matchen. Lampards facit efter två matcher är en 4-1-seger och 3-1-förlust. Båda matcherna har bjudit ganska öppna matchbilder. Båda lagen har gjort mål och det har gjorts över 2.5 mål i 5 av Evertons 6 senaste matcher. Detsamma gäller i 4 av Leeds 6 senaste matcher.

Trots ett ganska pressat läge i tabellen tror jag att vi får se två offensivt orienterade lag här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål samt att det totalt görs över 2.5 mål till 1.89 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 12 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: