Speltips Everton – Leeds 28/11: Odds på målen

Simon Pålsson Publicerat: 28 november 2020

Oddsfokus på målmarknaden är vad som gäller inför mötet mellan Everton och Leeds United i Premier League den 28 november 2020.

Everton - Leeds

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


På lite olika sätt kan man blicka mot säsongsinledningen i stora drag och konstatera att Everton och Leeds United varit två lag som har imponerat. Det är ett Everton som har fått utväxling på sin intensiva transfersommar, och det är en nykomling i Leeds United som visat sig höra hemma på den här nivån.

Det man däremot kan ställa sig lite frågande till är stabiliteten i bortalaget, som ofta släpper in för många mål och ibland är helt av banan i sina matcher, samt hemmalagets jämnhet över tid. Efter en stark inledning på säsongen har man sett klart sämre ut på slutet.

Everton parkerar nu som sexa i tabellen och vinsten borta mot Fulham senast satt långt inne. Den kom efter fyra raka matcher utan vinst och var välbehövlig. Nu har man häng på toppstriden igen, och kan sikta mot den Europaplats som man för ögonblicket trots allt parkerar på.

Leeds United är inte mer än fem poäng bakom och kan därmed äta sig ikapp ordentligt med en vinst här. Det ser jag inte som en omöjligt – och med tanke på hur man tar sig an sina matcher kan det bli åka av åt båda håll.

Nu har Leeds United i för sig tre raka matcher utan vinst, och har släppt in fyra mål i två av förlustmatcherna sista månaden, något som gör att man gärna får vända på den trenden för att hitta någon form av momentum.

Odds i Premier League

Everton var verkligen säsongens utropstecken initialt, men har alltså tappat lite i fart efter ett par omgångar och har bland annat skadesituationen att skylla på. Men just nu är det bara högerbacken Seamus Coleman, vänsterbacken Lucas Digne och den evigt skadade, känns det som, Jean-Phillippe Gbamin som inte kan spela.

Det gör att man kan tänka sig en startelva. Hemmalaget som håller yttersta klass och som på pappret är tillräckligt bra för att på allvar utmana i toppen. Allt annat än målsättning som säger Europaplats den här säsongen vore att sikta alldeles för lågt i mina ögon.

Leeds United har den viktige mittfältaren Pablo Hernandez borta igen och det är en spelare som till och från inte kunnat spela här. Dels får det sportsliga negativa konsekvenser på laget, men framförallt har det inneburit att han själv inte har kunnat hitta formen i Premier League än. Inför bortamötet med Everton spelar inte heller Diego Llorente eller Jamie Shackleton, samtidigt som Adam Forshaw fortsatt är utanför laget. Precis som väntat.

I mina ögon är det här ett möte som har alla förutsättningar att bli lite åka av. Om ni förstår vad jag menar. Båda lagen är offensiva till sin natur och det brukar luckra upp matcherna.

Över 2,5 mål spelas till 1,65 gånger krämen hos 888sport.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,65
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:30, lördag 28 november 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: