Speltips Everton – Leicester 1/7: Spel till över trippla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Strax över trippla insatsen betalar vårt speltips inför Everton – Leicester City i en av onsdagens tidiga Premier League-bataljer. Men hur? Speltips, odds och matchanalys hittar ni hos oss.

  Rygga vårt spel hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Leicester känner pressen

Nu har Leicester City hamnat i en situation där de är betydligt mer pressade jämfört med före uppehållet. Detta först efter dubbla kryss, mot Watford respektive Brighton & Hove Albion, och nu senast med uttåg ur FA-cupen via 0-1 i baken mot Chelsea.

Nu är det Champions League-spel som ska säkras och laget är alltjämt placerade som trea, men med konkurrenterna nedanför numera flåsandes i nacken. Spelarna är i en situation där de måste ta ansvar, hitta tillbaka till succéreceptet och lösa resultat. Helst redan nu, som underdogs. Ja, åtminstone om vi frågar spelbolagen och deras oddssättare.

Tränaren Carlo Ancelotti får här klara sig utan tjänsterna av Theo Walcott, Jean-Philippe Gbamin, Cenk Tosun, Djibril Sidibé och eventuellt Yerry Mina samt Fabian Delph. Gästerna saknar långtidsskadade Daniel Amartey, Ricardo Pereira och James Maddison är ett osäkert kort.

Everton hittas en bra bit nedåt i tabellen, till och med den undre tabellhalvan med en tolfte plats. Men luras inte av de – mittenskiktet är så pass tätt att drömmen om Europa lever i allra högsta grad. Om de kan fortsätta på det inslagna spåret, då kan de bli att räkna med.

Tillbaka från uppehållet löste Everton ett 0-0-kryss i Merseysidederbyt mot Liverpool – en match man också hade mersmak i – för att nu senast värja undan jumbon Norwich City med ett mål noll på bortaplan. Inte minst glädjande med poängtillskotten och de hållna nollorna. Sundhetstecken!

Trippla insatsen för vinnarspelet

Att Everton sett bättre ut än Leicester från efter uppehållet, det är uppenbart. Därtill spelade de senare FA-cupfotboll så sent som under söndagen och ställde då ut en slagkraftig startelva. Risk för småtrötta ben och huvuden? Ja, det är möjligt.

Men annars vill vi ändå se Leicesters chanser som större på förhand. De är, utan tvekan, ett bättre lag än Everton och full katastrof har det knappast varit i de senaste matcherna, de dunkla resultaten till trots. Gäller att få till det i den sista tredjedelen.

Med pressen på deras axlar, att säkra deras position i topp fyra, kan Leicester mycket väl studsa tillbaka. Deras försvarsspel är normalt solitt och omställningsspelet vasst. Där kan de såra Everton, som säkerligen kommer vilja trolla en del boll, på djupet.

Den raka tvåan finns att spela till mycket, mycket fina 3,05 gånger smeten hos Coolbet och det blir vårt solklara speltips inför matchen. Ryggar ni?

Annons:
  Rygga spelet hos coolbet – hämta 100 kronor i sportbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester City vinner, rak tvåa
Odds: 3,05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 1/7
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo