Speltips Everton – Leicester 20/4: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 19 april 2022

Läget är fortsatt pressat för Everton då man gästas av Leicester City i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 20 april 2022 med avspark kl 20.45 på Goodison Park.

Everton – Leicester

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter tre raka förluster tog sig Everton samman och svarade för en fin kollektiv insats då man lyckades besegra Manchester United med 1-0 i den senaste omgången av Premier League. Därmed står man på 28 poäng efter 30 spelade matcher och är tre poäng före Burnley nedanför strecket. De sistnämnda har då en match mer spelad.

Inför mötet hade Everton fått stryk på bortaplan mot just Burnley och West Ham i de två föregående ligaomgångarna. I och med segern senast har man dock vunnit sina två senaste hemmamatcher och nu gäller det att försöka bygga vidare på den trenden på Goodison Park.

Härnäst väntar alltså ett Leicester City som har klart mindre att spela för. De placerar sig på en nionde plats i Premier League och har en bra bit upp till en Europa-plats.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1000 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Everton har mest att spela för

Leicester har inte lyckats infria sina förhoppningarna om att utmana om en topplacering den här säsongen. Man har varit ganska skadedrabbade under stora delar och har haft svårt att hitta jämnheten i prestationerna.

I Conference League har man dock levererat och är nu framme i en stundande semifinal mot Roma. Detta efter att man nyligen slagit ut PSV. I söndagens möte mot Newcastle i Premier League blev det emellertid förlust med 2-1 på bortaplan.

Everton och Leicester har på grund av framskjutna matcher inte mötts tidigare den här säsongen. Senast de möttes var för ett drygt år sedan då det slutade 1-1 i Liverpool.

Förutsättningarna är nu jämna men det är Everton som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett spel på att hemmalaget vinner ges till ett odds omkring 2.35.

På Evertons skadelista finns Townsend och Davies medan Mina och van de Beek ser ut att vara åter tillgängliga. Hos Leicester saknas Vardy, Soumare, Ndidi och Bertrand.

Frank Lampard har inte fått Everton att lyfta, men ser vi till laget på pappret är det här ett lag som inte borde åka ur. Nu har man vunnit sina två senaste hemmamatcher och kan man vara lika disciplinerade och löpvilliga i den här matchen bör man ha goda chanser till tre poäng. Jag räknar med att Everton satsar blod, svett och tårar för att vinna den här matchen, samma motivation har inte Leicester.

Everton har helt enkelt mest att spela för och det tror jag fäller avgörande här. Mitt spel blir Everton 0 (asian handicap) till 1.69 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Everton 0 (asian)
Odds: 1.69
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, onsdag 20 april 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: