Speltips Everton – Leicester 27/1: Dubbelchans

Simon Pålsson Publicerat: 27 januari 2021

Everton har ett bra utgångsläge inför onsdagens möte med Leicester City i Premier League, ett möte som spelas den 27 januari 2021.

Everton - Leicester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog är det många som ser onsdagens möte mellan Everton och Leicester City som den här mitt i veckan-omgångens stora karamell i den engelska fotbollen. Det vore rent av konstigt om man inte gjorde det.

Det är två lag som har legat i eller strax bakom toppen under hela inledningen på säsongen och inför det här mötet skiljer det inte mer än sex poäng mellan lagen.

En hemmavinst skulle ge en bra hävstång inför fortsättningen och göra att Everton på allvar blandar sig i striden om Champions League-platserna.

Formen är också riktigt, riktigt fin i båda lagen med mestadels grönt när man tittar över 2021 och där gröna ploppar indikerar att det är vinster. Det gäller både i FA-cupen, där båda lagen är vidare till femte omgången, och i ligan där båda lagen alltså slåss i toppen.

Perfekt läge för Everton

Everton har under lång tid haft Jean-Phillipe Gbamin på sin skadelista och det ser inte ut att bli något spel för honom på ett bra tag. Men däremot har man fått ordning på en hel del andra skador som funnits, även om ett par spelare till är borta inför den här matchen.

Allan, Fabian Delph och Niels Nkounkou kommer inte att spela just det här mötet och det är uppenbart att det gör Everton aningen svagare i bredden på laget. Däremot ska det inte spela så stor roll för startelvans kapacitet enligt mitt tycke.

I bortalaget är det stora problemet att anfallsstjärnan och härföraren Jamie Vardy nu är borta i ett par veckor, eller upp till ett par månader. Det blir inget spel för anfallaren här. Dennis Praet och Wes Morgan kommer inte heller att spela.

1X spelas här till 1,55 gånger såsen hos Betsafe. Det är ett fint läge för Everton att åtminstone ta en poäng.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1,55
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:15, onsdag 27 januari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: