Speltips Everton – Manchester City 17/2: Återhållsamt

Simon Pålsson Publicerat: 17 februari 2021

Manchester City ser ingen anledning att slå av på takten inför onsdagens möte med Everton i toppen av engelska Premier League.

Everton - Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det är nog många som främst fokuserar på åttondelsfinalerna i Champions League på onsdagskvällen, men från den engelska högstaligan Premier League hämtar vi två högintressanta matcher i olika delar av tabellen.

Burnley försöker döda bottenstriden med Fulham genom att ta tre poäng lite tidigare på onsdagskvällen, och parallellt med åttondelsfinalerna ute i Europa ska Manchester City försöka gå för ännu en vinst och trepoängare inför helgens derby mot Manchester United.

Personligen har jag svårt att se hur det ska bli någon guldstrid överhuvudtaget under avslutningen på säsongen, men det skulle vara om Manchester City tappar poäng här och då bjuder in Manchester United litegrann igen.

Everton känns dock inte som ett lag i fullständig harmoni och det är inte mot Manchester City som man ska ta sina poäng. Det vet man om, och jag tror att det gör att man nu lägger sig an med en defensiv approach till matchen.

Odds i Premier League

Jean-Philippe Gbamin har som bekant varit utanför spel en längre period och ingenting pekar på att han är tillbaka inom kort. Det blir ingen Jean-Philippe Gbamin i den här matchen heller med andra ord.

Mellan stolparna finns det en chans att Robin Olsen får stå igen, sedan Jordan Pickford fortsatt inte kommit tillbaka fullt ut från sin skada. Samma sak gäller Dominic Calvert-Lewin, James Rodriguez och Fabian Delph som alla kommer att testas sent.

Med samtliga spelare på planen har Everton en god chans att skrälla mot Manchester City, men utan sina starkaste offensiva pjäser lär man få det betydligt tyngre mot ett formstarkt bortalag.

Kevin De Bruyne, Fernandinho och Nathan Aké har varit borta ett tag, men det har inte spelat någon roll för Pep Guardiolas lag, som bara öst på precis som vanligt.

Under 3,25 mål (asian) spelas till 1,63 gånger såsen hos SpeedyBet. Det känns som att Everton får det tufft framåt, men att man kan täppa till bakåt.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 21:15, onsdag 17 februari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: