Speltips Everton – Newcastle 27/4: Tufft motstånd

Axel Sjödin Publicerat: 27 april 2023

Nedflyttningshotade Everton ställs mot tufft motstånd då Newcastle kommer på besök till Goodison Park.

Everton - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Evertons kräftgång fortsätter och de är nu placerade under nedflyttningsstrecket inför omgången. De kan knappast förvänta sig att få med sig poäng mot Newcastle nu i veckan, men till helgen väntar ett potentiellt säsongsdefinierande möte borta mot Leicester och varje poäng de kan få fram till dess hade varit värt sin vikt i guld.

Sean Dyche har nu hunnit vara huvudtränare i tolv omgångar och Everton har fortfarande inte lyckats få Everton att lyfta. Han fick en lovande start med segern mot Arsenal och lyckades plocka ett par tunga trepoängare hemma, men nu har det gått fem raka matcher utan seger och trots två starka kryss mot Chelsea och Tottenham fortsätter de att skvalpa runt i botten av tabellen.

Det börjar bli skarpt läge för Everton – en klubb som redan har finansiella problem och som hade fått stora problem ifall de föll ned till Championship. Med bara sex matcher kvar på säsongen så finns det inga marginaler för misslyckanden längre, men högst troligen så lär de gå poänglösa på torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle körde över Spurs i helgen

Gästande Newcastle har sedan i helgen kopplat ett rejält grepp om en topp fyra-placering efter att ha fullkomligt demolerat Tottenham i helgen. Spurs var den främsta utmanaren bakom topp fyra, men nu har Newcastle en buffert på sex poäng ned och med en match mindre spelad så ser det onekligen ljust ut.

Efter att själva ha blivit överkörda borta mot Aston Villa i omgången dessförinnan så körde Newcastle ned plattan i mattan tidigt mot Tottenham. Det stod sanslöst nog 5-0 redan efter 21 minuter, efter två mål av Alexander Isak, och matchen slutade med klara 6-1 tillslut. Det var ett styrkebesked av klubben som under en väldigt kort period har lyckats slå sig in i toppen.

Formen är utmärkt med sex vinster på deras sju senaste matcher, och mot ett svagt Everton är det mycket som pekar på att de kan kamma hem ännu en trepoängare på torsdag. Utöver missräkningen mot Aston Villa har Newcastle vunnit och lyckats trycka dit minst två mål i sex av deras sju senaste matcher och det känns som ett bra spel även här. Vi spelar därmed på att Newcastle gör över 1,5 mål och vinner matchen för 2.12 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner och gör över 1,5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, torsdag 27 april
TV: 
Stream:  viaplay logo