Speltips Everton – Newcastle 30/1: Tidig avspark

Simon Pålsson Publicerat: 29 januari 2021

Det blir ett rakt speltips inför den tidiga matchen i Premier League när Everton spelar hemma mot Newcastle den 30 januari 2021.

Everton - Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en stark inledning på säsongen för Everton, som efter en liten dipp under senhösten verkligen har kommit igång igen och nu känns som ett givet topplag i Premier League.

Senast var man väldigt nära att ta tre välförtjänta poäng mot Leicester City och det hade varit en vinst som på allvar blandade i Everton i striden om Champions League-platserna. Det är såklart en chans som fortfarande lever, det måste man ta och säga. Men då behöver man vinna just den här typen av matcher.

För i mina ögon ska Everton vara klara favoriter hemma mot Newcastle, och det kan väl egentligen tabellen i Premier League backa upp mig på.

Newcastle United har dessutom fem raka förluster i Premier League, och fem raka förluster på bortaplan i ligan, så formen är minsann ingenting att hänga i granen. Dessutom kommer man efter fyra raka matcher utan att göra mål på bortaplan. Svindlande uselt.

Enkel etta på Goodison Park

Yannick Bolasie lånades i veckan ut till Middlesbrough, för att ytteranfallaren ska få mer speltid. Men personligen tycker jag att det är lite tråkigt med tanke på att det är en väldigt rolig spelare att följa. Men det har inte Carlo Ancelotti tyckt under säsongen, då han fått extremt sparsamt med speltid i Everton.

Det är med andra ord ingen faktor att ha med sig inför den här matchen, men däremot är det inget vidare att Allan, Fabian Delph och Niels Nkoukou fortfarande är skadade. Jean-Phillepe Gbamin har varit skadad under hela säsongen i stort sett.

I bortalaget är tappen av Federico Fernandez, Paul Dummett och DeAndre Yedlin möjligen ännu värre. Ciaran Clark är dessutom tveksam.

Senast tycker jag att Everton förtjänade med och om det inte vore för att Calvert-Lewin missade drömchansen i slutet hade man tagit tre poäng. Nu tror jag att man tar det istället.

Everton vinner spelas till 1,60 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Everton vinner
Odds: 1,60
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 13:30, lördag 30 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: