Speltips Everton – Sheffield United 16/5: Tacksamt motstånd

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2021

Everton gästas av tabelljumbon Sheffield United på Goodison Park på söndag med hopp om Europaspel nästa säsong.

Everton - Sheffield United

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Även om Aston Villa inte själva räckte till för att strida om Europaplatserna så lyckades de åtminstone ta med sig Everton i fallet. Ifall Champions League-drömmarna inte redan var över så blev nämligen krysset borta på Villa Park i torsdags spiken i kistan för en topp fyra-placering för Everton. Detta efter att ha inlett maj månad med att förlora mot just Aston Villa hemma.

Den kanske något mindre lockande drömmen om Europa League lever dock än och inför omgången delar de på sjundeplatsen med Tottenham då båda lagen har 56 inspelade poäng. Arsenal jagar bakom med 55 poäng och en match mer spelad och West Ham innehar sjätteplatsen med 58 poäng i nuläget. Everton måste klättra för att säkra kvalifikation och de har en ypperlig chans här mot Sheffield på söndagen.

Everton har dock särskilt under våren haft problem med varierande form. Carlo Ancelotti har haft mycket att bita i men kan inte sägas ha löst problemet ännu, men oavsett så bör inte Sheffield vara starka nog att kunna hota The Toffees till helgen, men vi får se hur de klarar sig mot Wolverhampton och Manchester City som återstår på spelschemat.

Inför matchen får Everton klara sig utan Yerry Mina, men James Rodríguez som dragits en del med skador under våren ser ut att kunna spela igen om Ancelotti så önskar.

Sheffields offensiv räcker inte till

Det finns inte mycket att säga om Sheffield som inte redan är sagt egentligen. De är parkerade längst ned i tabellen och har varit klara för The Championship ett ganska bra tag nu. De har i vanlig ordning fortsatt att förlora sedan deras nedflyttning var matematiskt säkrad och bortsett från 1-0 vinsten mot Brighton så har de förtvivlat svårt att göra mål.

De har endast mäktat med ett mål under sina senaste fem matcher och har sedan februari ungefär snittat ett mål var fjärde match. Detta räcker såklart inte ifall man vill stanna i Premier League.

Sheffield har till råga på allt också en rätt gedigen skadelista som inkluderar bland andra Billy Sharp, Oliver McBurnie och Oliver Burke. Sander Berge var tillbaka senast mot Crystal Palace i sin första start sedan december, men spelade inte hela matchen om kommer inte att spela här. Ethan Ampadu är dessutom också tveksam till spel, vilket hade varit ett avbräck för bortalaget.

Att Everton som jagar Europaspel nästa säsong är favoriter i den här matchen behöver knappast motiveras och oddsen återspeglar även detta. Det raka spelet lockar inte direkt, men att Everton vinner mot noll däremot finns det väldigt bra spelvärde i. Everton har hållit nollan i tre av sina fyra senaste matcher och Sheffield har i sin tur bara lyckats få in bollen i nät en gång på sina senaste fem. Att Everton vinner mot noll här för 2.20 hos Bet365 är således ett givet spel i min bok.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1 250 kr spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Everton vinner mot noll
Odds: 2.20
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: