Speltips Everton – Southampton 14/1: Sexpoängare i botten

Axel Sjödin Publicerat: 14 januari 2023

Ett oerhört viktigt möte i bottenstriden väntar på Goodison Park där Everton ställs mot Southampton under lördagen.

Everton - Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda dessa lag har haft en väldigt kämpig höst och ligger nedanför strecket inför helgens drabbning. Everton står på 15 poäng och det är bara målskillnad som gör att West Ham ligger på rätt sida strecket ovanför dem. Southampton har i sin tur bara 12 poäng och är fortsatt tabelljumbo.

Med tanke på vilken prestigefylld klubb Everton trots allt ändå är så fortsätter pressen att öka på Frank Lampard då han inte verkar kunna förmå att lösa The Toffees problem. De har nu sex raka matcher utan vinst, där de bland annat har förlorat mot två bottenkonkurrenter i form av Wolverhampton och Bournemouth under senare tid.

Deras kryss borta på Etihad Stadium på nyårsafton var deras första positiva resultat på mycket länge, men glädjen blev kortvarig då de bara några dagar senare föll mot Brighton med hela 1-4. Därefter föll de mot Manchester United med 1-3 och är således ute ur FA-cupen och har bara ligaspelet att fokusera på, vilket kanske trots allt är till deras fördel.

Även om detta inte riktigt kan tituleras som någon ödesmatch så har nog åtminstone Frank Lampard knappast råd att förlora mot ännu en bottenkonkurrent på hemmaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton har levererat i cupspelet

För gästerna så har det gått ännu sämre i ligaspelet och de är inne i en fruktansvärt dålig svit för tillfället. Nathan Jones tog över tränarpositionen i november och har inte lyckats bryta trenden i ligan – istället så har det blivit fyra raka förluster, vilket utökat sviten till sex raka.

Cupspelet har dock varit en helt annan historia intressant nog. Southampton är kvar i både FA-cupen och i ligacupen efter två segrar inom loppet av den senaste veckan. Först slog de Crystal Palace med 2-1 i FA-cupen, vilket de följde upp med att slå självaste Manchester City med 2-0 i ligacupen i onsdags.

Manchester City ställde förvisso inte upp med starkast möjliga lag, men det var absolut en välförtjänt seger för Southamptons del där gästerna inte fick iväg ett enda skott på mål under matchens gång.

Det påverkar såklart inte poängställningen i ligan, men lär vara en massiv självförtroendeboost Nathan Jones och hans manskap. Everton lär dock vara mer utvilade här och har en otroligt lång svit som obesegrade hemma mot Southampton, så det är en svår match att sia kring. Det har i alla fall blivit ganska målrikt när dessa lag har spelat under senare tid. Evertons försvar har inte varit bra, samtidigt som båda lagen har lyckats producera mål framåt under deras senaste matcher. Överspelet ser därmed lockande ut för 2.10 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 14 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: