Speltips Everton – West Ham 1/1: Tidiga matchen

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2020

Redan vid 18:30 på nyårsdagen den 1 januari 2021 spelar Everton hemma mot West Ham i ett av två möten i Premier League på årets första dag.

Everton - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

2020 blev inte ett år som någon hade tänkt sig, men när vi nu tar oss in i 2021 flödar optimismen på många håll runt om i världen tack vare det vaccin som nu pumpas ut bland befolkningen. Kanske kan snart sportens värld också vara sig mer lik?

Det återstår dock månader innan så kan vara fallet och vi får fortsätta på samma, lite deppiga, vis framöver. Det har ställt andra krav på lagen och hittills har det sett till att gynna flera mindre klubbar, som har kunnat smyga med.

Egentligen har både Everton och West Ham, i perioder och på lite olika sätt, varit starka under inledningen på den här säsongen i Premier League. Nu möts man på årets första dag.

Everton är med i toppstriden på allvar och har en match mindre spelad än bland annat West Ham. Efter en deppig trend i november har man i december vunnit fyra raka matcher och har dessutom ytterligare ett kryss därutöver. Förklaringen? Man har täppt till bakåt.

Efter att ha fått vila helt från förra omgången, den uppskjutna matchen mot Manchester City, tror jag att man är redo att gå lite på knock här. På hemmaplan och allt.

Det kan passa ett kontringsstarkt West Ham, som i för sig inte har vunnit på fyra omgångar, men som nu har ett bättre skadeläge och som jag tror har en bra chans att störa här.

Målspel i Premier League

Everton har en ganska lång skadelista inför den här matchen och bara sett till numerären är det alltid tufft när 5-6 spelare inte kommer till spel av fysiska skäl. Det tvingar fram ett annorlunda förhållningssätt från tränarhåll och den tilltänkta startelvan kan helt enkelt inte formeras som man hade hoppats på.

Men å andra sidan är det inte direkt några nya skador som har kommit in i laget och rimligen bör man ha vant sig vid att kunna formera lag utan dessa spelare. Med det sagt spelar inte Jean- Philippe Gbamin, Allan, Fabian Delph, Lucas Digne eller James Rodriguez matchen i fråga. Om allt vill sig väl kan dock Richarlison komma till spel igen.

I brotalaget är det bara Arthur Masuaku som garanterat är borta från spel och förhoppningen är rent av att kunna låta Michail Antonio spela lite igen. Senast skyndade man tillbaka anfallaren i spel lite tidigt, så rimligen bör man vara mer försiktiga nu. Men med honom på planen är man ett klart bättre, mer offensivt potent, fotbollslag.

Båda lagen göra mål spelas till 1,77 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,77
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:30, fredag 1 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: