Speltips Fulham – Arsenal 12/3: Tuff bortamatch

Axel Sjödin Publicerat: 12 mars 2023

Arsenal ställs inför en tuff bortamatch mot Fulham på söndag där de i vanlig ordning inte har råd att tappa poäng.

Fulham - Arsenal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Med mindre än en tredjedel kvar av säsongen att spela så gäller det att inte tappa fotfästet för Arsenals del, men en bortamatch på Craven Cottage kommer inte att vara en lätt uppgift. Ett lite reservbetonat Arsenal lyckades fixa 2-2 borta mot Sporting CP i Europa League tidigare under veckan, vilket gör att flera nyckelspelare har fått chansen att vila inför söndagen.

Det ska bli intressant att se ifall Arsenal kommer att klara slutspurten och hur de kommer att lyckas balansera ligaspelet med Europa. De har hittills varit ganska förskonade från skador, men de har trots allt haft en del bortfall under veckan. Gabriel Jesus närmar sig en återkomst, men är fortfarande borta, vilket även hans ersättare Eddie Nketiah har varit i de två senaste matcherna. Lägg till att Leandro Trossard är tveksam till spel och att både Martin Ödegaard och Kieran Tierney missade torsdagens match på grund av sjukdom så har de haft en ganska rejäl frånvarolista.

Det påstås i alla fall att Ödegaard lär vara redo för spel till helgen, vilket är ett viktigt besked. Arsenal har fyra raka segrar i ligaspelet efter förlusten mot Manchester City, men det har inte varit särskilt stora marginaler som de har klarat sig undan med. Med det sagt så lär sättet de vände och vann på mot Bournemouth vara identitetsstärkande och fantastiskt för moralen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulham har nog missat sin chans till Europa

Tidigare i veckan så åkte Fulham på en tung förlust borta mot Brentford, vilket har satt dem i en dålig sits tabellmässigt. De har nu halkat ned till sjunde plats och med tanke på att de har ett par matcher fler spelade än både Brighton och Brentford precis bakom dem så är det svårt att se något annat scenario än att de kommer att halka ned till nionde inom en snar framtid.

Även om Fulham har stått för en fantastisk säsong så har de nog trots allt varit de minst övertygande av de tre uppstickarklubbarna som är med och tävlar om Europaplatser. Känslan under senare tid har varit att Fulham verkligen har haft marginalerna med sig och att de kommer att falla av i striden om Europaplatserna. Även i matchen mot Brentford så får man säga att en 2-3-förlust var lite smickrande för Fulhams del, trots att de hade nära två tredjedelar av bollinnehavet.

Att Aleksandar Mitrovic inte alls har stått för samma målskörd under senare tid är en faktor till varför det har börjat gå sämre, dessutom får de klara sig utan avstängde João Palhinha återigen, vilket är ett tungt avbräck. Med det sagt så har Fulham trots allt varit ganska effektiva på att göra mål sett till vad de skapat, då oddsen på den raka bortasegern är lite väl låga så kikar vi istället på ett “båda lagen gör mål”-spel. För 1.83 hos Bethard så finns det spelvärde där, särskilt då Arsenal inte har sett helt övertygande ut defensivt under senare tid.

  Rygga spelet hos Bethard – 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 12 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo