Speltips Fulham – Chelsea 12/1: Formsvaga gäster

Axel Sjödin Publicerat: 12 januari 2023

Fulham möter Chelsea under torsdagen, som en restmatch från den sjunde omgången då drottningen avled.

Fulham - Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi får en liten smak av Premier League även mitt i veckan då Fulham och Chelsea spelar en tidigare uppskjuten match innan den tjugonde omgången drar igång på riktigt under fredagen. Det skiljer bara tre poäng mellan de båda lagen i dagsläget och förvånande nog så är det Fulham som ligger tre placeringar ovanför Chelsea inför mötet.

Fulham hade en liten dipp i formen inför uppehållet under en period där de saknade Aleksandar Mitrovic. Men efter att ligaspelet återigen satte igång under annandagen så har det blivit tre raka vinster för The Cottagers, som därmed har skjutit upp i tabellen och i nuläget innehar sjundeplatsen.

Mot Chelsea så har de chansen att dra ifrån en konkurrent om Europaplatserna, vilket gör att torsdagens match på Craven Cottage får en stor betydelse. Men oturligt nog så får de klara sig utan Mitrovic även här efter att han dragit på sig en femte varning senast mot Leicester.

Fulham ska kanske vara glada över att de fick med sig tre poäng mot Leicester senast, då motståndarna spelade bra och förtjänade att få med sig en poäng. Men Fulham har haft det lilla extra som gjort att resultaten har gått deras väg på senaste och har dessutom bara släppt in ett mål sedan jul.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea har en väldigt lång skadelista

Gästerna är, trots Fulhams fina form, ändå favoriter i egenskap av storklubb. Men utöver att Chelsea är en storklubb med namnkunniga spelare så finns det inte jättemycket som talar för dem inför torsdag. De har bara en enda vinst på sina åtta senaste ligamatcher och genomgår en tung skadekris i nuläget.

Det har nog nämnts i varje speltips kring Chelsea under senare tid, men det tåls ändå att upprepas: Chelsea är ovanligt beroende av sina ordinarie ytterbackar, som båda har stått på skadelistan på senaste. Ben Chilwell och Reece James har nyckelroller i laget och antalet matcher de vinner när de inte startar är chockerande mycket lägre. Utöver det så har vi spelare som N’Golo Kanté, Raheem Sterling, Wesley Fofana, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek och Édouard Mendy på skadelistan.

Det är minst sagt ett tufft läge för Graham Potter, som fick några positiva tecken i deras senaste ligamatch mot Manchester City, men som snabbt fick två nya skadebesked och sedan blev överkörda av samma motståndare i cupen senare samma vecka. Med det i åtanke så är oddsen på att Fulham vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort väldigt generösa. För 2.51 hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Fulham – Draw no bet
Odds: 2.51
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, torsdag 12 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: