Speltips Fulham – Crystal Palace 24/10: Ångest

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter en tung säsongsinledning i Premier League hoppas nykolmingen Fulham ta poäng hemma mot Crystal Palace den 24 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är lätt hänt att man fokuserar på de allra största klubbarna och matcherna när man följer engelska Premier League, men det känns dumt eftersom det både ur ett spelperspektiv och ett underhållningsperspektiv finns minst lika mycket att hitta ur andra matcher.

Ett möte som sticker ut den här helgen är lördagens match på Craven Cottage, där hemmalaget Fulham får besök av Crystal Palace. Det här är två lag som traditionellt sett behöver ta sina poäng mot varandra, och andra lag på den nedre halvan, för att inte riskera att bli indragna i en bottenstrid i onödan.

Crystal Palace har varit svaga på bortaplan på slutet med fem förluster på sina sex senaste bortamatcher. Det är inget vidare facit.

Å andra sidan har Fulham ingen vinst på sina tre senaste hemmamatcher i Premier League, och dessutom har man inte ens nätat i dessa. Med andra ord är det inte direkt den allra svåraste bortamatchen som nu väntar för Crystal Palace på lördagen.

Premier League-odds

Det är ingen ovanlighet att den engelska, klassiska klubben Crystal Palace har många skador. Det är en skadelista som under hela säsongen egentligen varit lång och som har stuckit ut i den engelska fotbollskontexten av just den anledningen. Nu har man inte heller världens bredaste trupp, så rimligen är det ett lite större problem för lag som Crystal Palace än kanske de allra största.

Men trots det har man alltså gjort en ganska bra start på säsongen, även om det varit en del stolpe ut på slutet. Förlusten mot Everton svider förmodligen fortfarande, då jag och många med mig ansåg att Crystal Palace faktiskt förtjänade mer än vad man fick.

Inför mötet borta mot Fulham, på anrika och så klassiska Craven Cottage, kommer Crystal Palace få klara sig utan James McCarthy, Connor Wickham, Nathan Ferguson, Wayne Hennessey och Jordan Ayew. I det sistnämnda fallet rör det sig om ett fall av coronasmitta som bekräftats och som gör att spelaren i fråga sitter i karantän. Om det vill sig illa spelar inte heller Gary Cahill och förmodligen inte James Tomkins.

Fulham då? Inte heller här pratar vi om den allra största truppen, men Scott Parker har åtminstone lyxen av att inte ha fått några nya skador inför matchen. Joachim Andersen, Kenny Teta, Harrison Reed och Terence Kongolo spelar däremot inte matchen.

Min känsla är att Crystal Palace tar minst en poäng. X2 spelas till 1,50 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1,50
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 24 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: