Speltips Fulham – Everton 22/11: Defensiv prio

Martin Efvergren Publicerat: 19 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter en succéstart har Everton tappat momentum medan Fulham ser ut att bli alltmer förankrade i botten av tabellen. Självförtroendet är inte på topp i något av lagen och en hel del talar för att det defensiva kommer att prioriteras.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Bethard.

Fulham inledde säsongen på ett sätt som man som nykomling definitivt inte önskar. Man förlorade de fyra första matcherna och det var rejäla svängdörrar i försvaret. Efter tre matcher hade man släppt in 10 mål, en utveckling som naturligtvis inte var hållbar och Scott Parker tvingades lägga allt fokus på att få ordning på defensiven.

Och den uppgiften har han faktiskt lyckats med, även om det inte har gett något större poängmässigt uppsving. På de senaste fem matcherna har man bara släppt in totalt fem mål och man har tagit fyra poäng.

I näst senaste omgången tog man den första segern i ligan då man besegrade bottenkonkurrenten West Bromwich med 2-0 på hemmaplan. Senast blev det dock åter en tung förlust med 1-0 i Londonderbyt mot West Ham där matchen avgjordes i den 91:e minuten.

Everton kommer till det här mötet med tre raka förluster och den sprudlande optimism som laget utstrålade har tagit en snabb vändning. Efter fyra omgångar hade man tagit full pott och svarat för en stundtals bländande fotboll. Därefter följde ett Merseyside-derby där man fick med sig en poäng men sedan dess har man alltså kammat noll.

Man har förlorat mot Southampton, Newcastle och senast Manchester United där man tog ledningen i matchen men föll ändå med 3-1.

Hos bortalaget lär Delph, Gbamin, Coleman och Loureiro saknas med Fulham har Kamara avstängd samt Lemina, Tete, Onomah och Kongolo på skadelistan.

Everton behöver göra som Fulham

Everton inledde säsongen sprudlande men nu tycks verkligheten ha kommit ikapp dem. Fulham å sin sida fick en mardrömsstart men har på sistone gått tillbaka till grunderna och blivit solidare i sin defensiv.

För Carlo Ancelotti och Everton gäller det nu att försöka göra något liknande för det är framförallt försvarsspelet som har varit det stora problemet i de senaste matcherna. Offensivt sett har man gott om individuell kvalitet men målskillnaden 16-14 efter 8 matcher vittnar om att man har blottat sig för mycket bakåt.

Ancelotti poängterade detta efter 3-1-förlusten mot Manchester United senast och med stor sannolikhet kommer det innebära att vi får se ett mer kompakt och lägre försvarande Everton i den här matchen – trots att man möter ett Fulham vars insatser hittills inte skrämmer alltför mycket.

Fulham inledde säsongen naivt men har nu hittat en väg framåt som åtminstone har givit dem 4 poäng på de 4 senaste matcherna och de lär komma att bygga vidare på denna, mer riskminimerande, modellen.

Fulham har släppt in 4 mål på de här 4 matcherna och det har totalt gjorts under 2.5 mål i 3 av dessa 4 matcher. När de nu ställs mot ett Everton som tappat sitt momentum och som behöver gå ”back to basics” och etablera en defensiv stabilitet så finner jag anledning att tro att det här kan bli en relativt målsnål tillställning.

Spelet blir således under 2.5 mål till ett klart spelvärt odds på 2.17 gånger pengarna hos Bethard.

Fulham – Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: