Speltips Fulham – Leicester 8/5: Kniven mot strupen

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2023

Fulham ställs mot ett vilt kämpande Leicester hemma på Craven Cottage under måndagskvällen.

Fulham - Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulham har egentligen ingenting att spela för vid det här laget, men att få avsluta säsongen på den övre halvan ovanför Chelsea lär vara motivation nog i sig för att fortsätta kämpa. Gästande Leicester kämpar i sin tur för överlevnad och befinner sig ovanför strecket enbart på grund av målskillnad i nuläget.

Inför omgången har Fulham förlorat tre raka matcher, men det har varit mot tufft motstånd i samtliga fall. De har förlorat med uddamålet mot Aston Villa, Manchester City och Liverpool, men har stått upp någorlunda bra i samtliga matcher. De saknar fortfarande Aleksandar Mitrovic på grund av hans långa avstängning, vilket gör att de inte har samma spets offensivt, men spelmässigt har det trots allt sett godkänt ut för nykomlingen.

Nu väntar betydligt mer beskedligt motstånd i de kommande omgångarna, innan säsongen avslutas borta på Old Trafford i den sista omgången. De är dock anmärkningsvärt nog inte favoriter nu på måndag då det är nästan helt jämnt hos spelbolagen, med en ytterst liten viktning åt gästernas håll. Fulhams tveksamma hemmafacit lär spela en stor del i det då de inte har varit särskilt starka hemma på Craven Cottage under säsongen och särskilt inte under den senaste tiden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tufft spelschema kvar för Leicester

Leicester har klättrat lite i tabellen och har tagit poäng i tre raka matcher, vilket gör att de åtminstone tillfälligt befinner sig uppe på säker mark. Det är dock med minsta möjliga marginal och det återstående spelschemat är inte lätt. Även om resultaten har varit godkända under de senaste omgångarna så hade de antagligen behövt få med sig mer för att kunna känna sig helt säkra. De hade behövt vinna mot antingen Leeds eller Everton för att ha lite marginal nu när tufft motstånd återstår.

Fulham borta är den första matchen i Leicesters elddop, därefter väntar matcher mot Liverpool, Newcastle och West Ham. De saknar också ett par spelare inför de sista omgångarna, men Jamie Vardy har klivit fram i Kelechi Iheanachos frånvaro med mål i två raka matcher.

Leicester har inte haft det som krävts för att vinna mot varken Leeds eller Everton i avgörande matcher och de känns aningen överskattade inför måndagens möte. Men då båda lagen saknar lite spets framåt så tror jag på en ganska tillknäppt historia där Leicester mycket väl kan få med sig poäng ändå trots allt. Underspelet står ganska högt och har i mitt tycke bra spelvärde för 2.08 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, måndag 8 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo