Speltips Fulham – Liverpool 13/12: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 13 december 2020

Nykomlingen Fulham är stor underdog mot de regerande mästarna Liverpool. Bäst spelvärde finner jag i att det här inte kommer bli så målrikt som oddssättningen gör gällande.

Fulham - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos LeoVegas


Fulham tog en imponerande skalp då man bortabesegrade Leicester för två veckor sedan. Efter en svajig start på säsongen har man blivit allt stabilare men spelschemat just nu är tufft.

Efter segern mot Leicester ställdes man förra helgen mot Manchester City på bortaplan där man föll med 2-0 och nu väntar alltså de regerande mästarna Liverpool. Fulham har efter 11 spelade matcher skrapat ihop 7 poäng och det ska förstås ganska mycket till om man ska lyckas förbättra de siffrorna den här omgången.

Premier League går nu mot en vecka med match var tredje dag. Både Fulham och Liverpool har match igen på onsdag där de senare ställs mot toppkonkurrenten Tottenham vilket kan vara värt att beakta här.

Spelschemat är tätt och skadorna är många i Liverpool-truppen men likväl fortsätter man att leverera resultat. I veckan kunde Jurgen Klopp formera ett reservbetonat lag i Champions League-mötet borta mot Midtjylland då man redan på förhand vara klara för avancemang från gruppen. Den matchen slutade 1-1

I ligan besegrade man senast Wolverhampton med klara 4-0 men annars har man spelat relativt jämna matcher i ligan på sistone. Mot Brighton för två veckor sedan blev det ”bara” 1-1.

Med tanke skadesituation är det ändå imponerande. På skadelistan finns nu Gomez, Shaqiri, Milner, van Dijk, Alcantara, Oxlade-Chamberlain samt eventuellt även Becker. Hos Fulham saknas Onomah, Kongolo och Tete.

Liverpool måste spara på krutet

Liverpool är skyhöga favoriter här enligt oddssättningen. En bortaseger står i cirka 1.34 och det är förstås klart troligt att Liverpool vinner men det är tveksamt om det är spelvärt.

Man övertygade i 4-0-segern mot Wolverhampton förra helgen men man har bara vunnit 3 av sina 7 senaste matcher och därtill kryssat 3 och förlorat 1.

Fulham släppte in mängder av mål under inledningen av säsongen men Scott Parker har sedan dess stramat upp försvarsspelet och det lär vara fokus att göra det även i den här matchen.

Oddssättningen ger att man förväntar sig många mål i den här matchen och jag finner spelvärde i motsatsen. Bidragande anledningar till det är bland annat det täta spelschemat och Liverpools många skador.

Liverpool möter Tottenham i ett viktigt toppmöte på onsdag och tar man ledningen i den här matchen finns det ingen anledning för dem att fortsätta ösa på framåt.

Därtill kan vi också konstatera att det har gjorts under 3.5 mål i 10 av Liverpools 12 senaste matcher och det har gjorts under 3.5 mål i 10 av Fulhams 11 senaste matcher. Därtill har det gjorts under 2.5 mål i 5 av Fulhams 8 senaste matcher.

Fulham har varit relativt täta men trubbiga framåt den senaste tiden och med ovan statistik i ryggen samt det faktum att Liverpool bör spara på krutet tills på onsdag finner jag ett starkt spelvärde i att det kommer göras under 3.5 mål totalt i den här matchen.

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.77
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 17:30, den 13/12 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: